Serena Williams: Obiectivul meu e să câştig trei game-uri contra lui Halep, apoi vom vedea

Liderul clasamentului WTA, Serena Williams, a declarat, sâmbătă, după calificarea Simonei Halep în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, că obiectivul său în această partidă este obţinerea a trei game-uri, cu unul mai mult decât a reuşit în meciul din faza grupelor, când a pierdut 0-6, 2-6.

3386 afișări
Imaginea articolului Serena Williams: Obiectivul meu e să câştig trei game-uri contra lui Halep, apoi vom vedea

Serena Williams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt încântată de calificarea în finală. Obiectivul meu este să câştig trei game-uri. Acesta ar fi primul meu obiectiv. Sper să îmi păstrez serviciul. Asta ar fi bine. Cel mai mult, sper să obţin un break, aşa că încep cu obiective scăzute. Ea a jucat foarte, foarte bine. Voi da tot ce am mai bun şi vom vedea ce se va întâmpla", a spus Williams, potrivit The Guardian.

Serena Williams a povestit şi emoţiile prin care a trecut la meciul dintre Simona Halep şi Ana Ivanovici, din ultima etapă a Grupei Roşii, când avea nevoie pentru calificare de un set câştigat de către sportiva din Constanţa.

"A fost o nebunie. Nu vreau să mai trec prin asta. Dacă mă voi califica la ediţia viitoare, va trebui să îmi câştig toate meciurile. Nu îmi place ca soarta mea să fie în mâinile altcuiva. Halep a avut 5-1 în primul set şi mi-am spus «Ei bine, poate mă voi califica». Apoi ea a pierdut şi i-am spus asistentului meu: «S-ar putea să avem nevoie să ne rezervăm un zbor». După care tot ce ştiu e că ea a luat un avans în setul doi şi a egalat situaţia. Mă gândeam «Asta e prea mult. La anul îmi voi juca meciurile, le voi câştiga pe toate trei şi vom vedea ce va fi de acolo». Asta a făcut Caroline. Nu a avut niciun stres. E prea stresant pentru mine. A fost ca un film dramă văzut la televizor, iar mie nu îmi place să mă uit la drame", a completat Williams, conform WTA.

Simona Halep şi Serena Williams se vor întâlni, duminică, pentru a doua oară la ediţia din acest an a Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce ambele au reuşit să câştige semifinalele în care au fost angrenate.

În prima semifinală, Williams a dispus cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, iar Halep a învins-o cu 6-2, 6-2, pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 6 WTA).

Cele două sportive s-au mai întâlnit în faza grupelor, miercuri, când Halep s-a impus cu scorul de 6-0, 6-2.

Pentru calificarea în finala programată, duminică, de la ora 13.00, Halep şi Williams şi-au asigurat câte 890 de puncte WTA şi un cec în valoare de 971.000 de dolari. Învingătoarea va obţine 1.340 de puncte WTA şi un cec în valoare de 2,047 milioane de dolari.

Simona Halep a devenit, sâmbătă, prima jucătoare din România care va disputa finala Turneului Campioanelor, după ce a dispus în semifinale de Agnieszka Radwanska (6 WTA), ea urmând să o întâlnească pe americanca Serena Williams (1 WTA).

Până la performanţa Simonei Halep, Irina Spîrlea obţinuse cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, după ce a jucat două semifinale, în 1997 şi 1998, din trei participări (în 1996 a fost eliminată în primul tur).

Simona Halep a devenit cea de-a opta jucătoare din lume care a reuşit să se califice în finală chiar de la prima participare, după Tracy Austin (1979), Andrea Jaeger (1981), Lindsay Davenport (1994), Martina Hingis (1996), Serena Williams (2001), Maria Şarapova (2001) şi Petra Kvitova (2011), ultimele trei reuşind să se impună şi în ultimul act al competiţiei.

Serena Williams este câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Turneului Campioanelor, în 2012 şi 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici