Serena Williams şi Simona Halep îşi aniversează zilele de naştere la Beijing

Cele mai bune jucătoare de tenis din lume, conform clasamentului WTA la zi, americanca Serena Williams şi Simona Halep, îşi aniversează zilele de naştere la Beijing, unde se află pentru a participa la competiţia din categoria Premier Mandatory, a treia după Grand Slam-uri şi Turneul Campioanelor.

769 afișări
Imaginea articolului Serena Williams şi Simona Halep îşi aniversează zilele de naştere la Beijing

Serena Williams şi Simona Halep îşi aniversează zilele de naştere la Beijing (Montaj Foto)

Serena Williams a împlinit, vineri, 33 de ani, în timp ce sportiva din România va sărbători, sâmbătă, o vârstă cu zece ani mai puţin, 23.

În cariera ei de jucătoare profesionistă, începută în urmă cu 19 ani, Serena a câştigat 18 titluri de Grand Slam, 45 de competiţii WTA şi a fost 207 săptămâni pe locul 1 WTA, obţinând premii în valoare totală de peste 60 de milioane de dolari.

Williams a abandonat în turul doi, la competiţia precedentă, de la Wuhan, în meciul cu Alize Cornet, din cauza unei infecţii virale. Ea va începe ultima competiţie majoră din acest sezon, înaintea Turneului Campioanelor, din postura de principală favorită.

Pe Simona Halep o despart de adversara ei 3.270 de puncte în clasamentul WTA şi numeroase performanţe, însă românca are timp să recupereze ţinând cont că este cu zece ani mai tânără. Cu o ascensiune fulminantă în ultimele 18 luni, Halep a obţinut opt trofee în carieră, a jucat o finală de Grand Slam, la Roland Garros, anul acesta, şi a câştigat aproape 5,5 milioane de dolari premii.

Sportiva din Constanţa are ocazia la Beijing să-şi treacă în palmares un titlu major. Nu-i va fi însă uşor, ţinând cont că a arătat o ieşire din formă după turneul de la Wimbledon şi de faptul că adversarele pe care le va avea sunt cele mai puternice posibil.

Halep nu a profitat de prezenţa în China pentru a vizita Piaţa Tienanmen sau Marele Zid, preferând să stea la hotel sau să meargă la mall. "Nu-mi place să vizitez, pentru că mă oboseşte. Stau în hotel, uneori mai ies la vreun centru comercial şi atât", a declarat ea, vineri, într-o conferinţă de presă.

În această săptămână, Halep, cap de serie numărul 2, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3, de Garbine Muguruza, locul 22 WTA, în turul doi al concursului de la Wuhan. Acesta a fost primul meci al Simonei Halep după eliminarea suferită în turul 3 al US Open, la finalul lunii trecute.

"Vreau doar să am un început bun şi să joc la nivelul meu. Îmi mai trebuie câteva meciuri. Este bine să ai un start bun ca să recapeţi încrederea", a spus românca, vorbind despre competiţia ce va începe duminică.

Simona Halep consideră înfrângerile suferite în ultima perioadă drept normale şi nu este îngrijorată din acest motiv. "Este sfârşitul sezonului şi este dificil să evoluezi la acelaşi nivel tot anul. Am jucat foarte bine în prima jumătate a anului, dar este greu să ţii acea formă. În Asia trebuie să te adaptezi foarte repede, să iei lucrurile aşa cum sunt. Te gândeşti doar la modul în care trebuie să joci şi să câştigi partidele", a declarat sportiva.

Gândirea pozitivă şi încrederea sunt la un nivel critic în această parte a anului. Halep spune că majoritatea jucătoarelor, inclusiv ea, se confruntă cu o oboseală psihică. Simona crede că această stare a avut un rol important la turneul de la Wuhan, când şi Maria Şarapova şi Agnieszka Radwanska au pierdut în fazele inferioare ale competiţiei.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, o va întâlni pe sportiva cehă Barbora Zahlavova Strycova, locul 32 WTA, în primul tur al Beijing Open, competiţie de categorie Premier Mandatory, cu premii de 5,4 milioane de dolari.

Halep şi adversara ei în vârstă de 28 de ani au mai disputat un meci în circuitul WTA, în 2010, în calificările turneului de la Paris, când jucătoarea cehă s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4.

Dacă va câştiga primul meci la Beijing, Halep va juca în manşa următoare cu învingătoarea din partida dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 30 WTA, şi Lin Zhu, locul 168 WTA, beneficiară a unui wild card.

Deşi nu este o specialistă a probei de dublu, Halep a decis să evolueze la Beijing alături de Raluca Olaru, ele primind un wild card din partea organizatorilor. La începutul acestui an acest an, Simona Halep a jucat două partide de dublu, la Australian Open, cu Alexandra Cadanţu alături, şi la Sydney, tot cu Olaru, dar le-a pierdut pe amândouă. În China, Halep şi Olaru vor evolua împotriva cuplului Oksana Kalaşnikova/Klara Koukalova (Georgia/Cehia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici