Serena Williams: Sunt dezamăgită că trăim într-o societate unde oameni ca Ilie Năstase fac comentarii rasiste

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams i-a răspuns, luni seara, prin intermediul unei postări pe Instagram, lui Ilie Năstase, catalogând drept rasiste comentariile făcute de către fostul tenismen român, cu privire la copilul ei nenăscut.

6985 afișări
Imaginea articolului Serena Williams: Sunt dezamăgită că trăim într-o societate unde oameni ca Ilie Năstase fac comentarii rasiste

Serena Williams: Sunt dezamăgită că trăim într-o societate unde oameni ca Ilie Năstase fac comentarii rasiste (Imagine: Hepta)

"Sunt dezamăgită să aflu că trăim într-o societate unde oameni precum Ilie Năstase pot să facă asemenea comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut sau comentarii sexiste împotriva colegelor mele.

Am spus-o o dată şi o voi spune din nou: această lume a ajuns atât de departe, dar mai avem multe de făcut. Da, am doborât atâtea şi atâtea bariere. Cu toate acestea, mai există multe altele. Acest lucru sau orice altceva nu mă împiedică să depun dragoste, speranţă şi pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să îmi arăt susţinerea faţă de ceea ce este corect", a scris Serena, prin intermediul unei postări pe pagina sa Instagram.

Jucătoarea în vârstă de 35 de ani a citat, apoi, un pasaj dintr-o poezie a americancei Maya Angelou: "Mie nu îmi e teamă, spre deosebire de tine. Vezi, eu nu sunt laşă. Satisfacţia mea te deranjează? Poţi să mă împuşti cu cuvintele tale... Poţi să încerci să mă ucizi cu ura ta, dar, precum aerul, eu mă ridic".

În final, Serena Williams i-a mulţumit Federaţiei Internaţionale de Tenis pentru sprijinul acordat. "Mulţumesc Federaţiei Internaţionale de Tenis pentru atenţia avută la faptele din acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total", a încheiat sportiva americană.

Vineri, la conferinţa de presă de dinaintea confruntării România - Marea Britanie, din Fed Cup, Ilie Năstase a făcut un comentariu despre copilul nenăscut al Serenei Williams. "Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?", a afirmat Năstase, în timp ce Simona Halep oferea un răspuns în engleză, în acel moment, la o întrebare despre sarcina jucătoarei din Statele Unite ale Americii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici