Şfârşit de carieră emoţionant: Marele atacant Robin van Persie joacă duminică ultimul său meci oficial

Robin van Persie (35 de ani), atacantul lui Feyenoord, va disputa ultimul meci al carierei, duminică, în penultima etapă din Eredivisie, contra lui ADO Den Haag.

940 afișări
Imaginea articolului Şfârşit de carieră emoţionant: Marele atacant Robin van Persie joacă duminică ultimul său meci oficial

Şfârşit de carieră emoţionant: Marele atacant Robin van Persie joacă duminică ultimul său meci oficial

Marele atacant olandez va disputa ultima partidă a carierei chiar pe arena unde a început fotbalulul, "De Kuip", lucru confirmat chiar de antrenorul lui Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst: "Va putea savura momentul duminică, va fi un final minunat al carierei sale".

După trei ani petrecuţi la prima echipă a lui Feyenoord, Van Persie a făcut pasul în Premier League, în 2004, la Arsenal, unde s-a făcut remarcat în fotbalul internaţional. A înscris 132 de goluri în 280 de partide pentru londonezi, a câştigat o Cupă şi două Supercupe ale Angliei, iar în 2012 a mers la rivala Manchester United, fiind "scos de la inimă" de o parte a "tunarilor". Sub comanda lui Sir Alex Ferguson, olandezul şi-a îndeplinit marele vis, acela de a câştiga titlul în Premier League, în primul sezon pe "Old Trafford". Înainte să revină la Feyenoord, în ianuarie 2018, a mai petrecut două sezoane şi jumătate la turcii de la Fenerbahce.

Robin van Persie a fost un titular obişnuit al lui Feyenoord în acest sezon, fiind chiar golgheterul echipei, cu 16 goluri înscrise în 24 de partide. Echipa sa va încheia stagiunea din Eredivisie pe locul 3, având asigurat un loc în Europa League.

Atacantul este jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pentru naţionala Olandei, 50, în cele 102 partide acumulate. Pe lângă numeroasele reuşite splendide de la echipele de club, în memoria fanilor a rămas golul lui Van Persie de la Campionatul Mondial din 2014, la meciul Spania - Olanda 1-5.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici