Sibiu Rally Challenge a fost inclus în calendarele FIVA şi Retromobil Club România

Sibiu Rally Challenge a fost inclus în calendarele Federaţiei Internaţionale a Vehiculelor Istorice (FIVA) şi Retromobil Club România, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

691 afișări
Imaginea articolului Sibiu Rally Challenge a fost inclus în calendarele FIVA şi Retromobil Club România

Sibiu Rally Challenge a fost inclus în calendarele FIVA şi Retromobil Club România (Imagine: Attila Szabo/ Arhiva Mediafax Foto)

Este primul eveniment de acest gen din România. Sibiu Rally Challenge va transforma oraşul Sibiu în capitala internaţională a vehiculelor istorice. Pentru evenimentul programat în perioada 18 – 20 august, s-a confirmat deja prezenţa unor maşini legendare cu o valoare totală de peste două milioane de euro.

După ce a găzduit etape internaţionale în Intercontinental Rally Challenge şi Campionatul European de Raliuri, oraşul Sibiu este acum şi pe harta celor mai importante competiţii dedicate maşinillor istorice şi a maşinilor de curse care au scris istorie în lumea sporturilor cu motor.

„Prin tot ceea ce am făcut am încercat să aducem în Sibiu evenimente de top care să contribuie la promovarea internaţională a oraşului nostru şi să atragă un număr din ce în ce mai mare de turişti. Valoarea evenimentului nostru a fost recunoscută încă o dată la nivel internaţional şi în premieră România are o etapă în calendarul Federaţiei Internaţionale de Vehicule Istorice (FIVA). Sunt bucuros că vom reuşi să aducem în Sibiu bijuterii pe patru roţi care au încântat pasionaţii de sporturi cu motor din întreaga lume”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Evenimentul internaţional Sibiu Rally Challenge se va desfăşura în perioada 18 – 20 august, iar FIVA l-a nominalizat deja pe spaniolul Antonio Arderiu Freixa ca observator la acest eveniment. „Numirea observatorului FIVA a dat startul oficial pregătirilor pentru cucerirea Transfăgărăşanului de maşinile istorice şi în acest an. Antonio Arderiu Freixa este unul dintre cei mai experimentaţi observatori FIVA, anul trecut el reprezentând Federaţia Internaţională de Vehicule Istorice la cel mai renumit eveniment din Japonia, la raliul La Festa Mille Miglia, unde a participat chiar şi un echipaj din România. Şi pentru Retromobil Club România este un moment istoric, având în vedere că este primul eveniment internaţional din România care apare în calendarul internaţional al FIVA. Nu ştiu câţi realizează faptul că este greu să intri într-un calendar în care apar doar 15 evenimente de top din întreaga lume şi ce eforturi s-au depus din partea Comisiei Sportive a Retromobil Club România ca să ajungem la acest rezultat. Eu personal sunt de două ori bucuros că am susţinut şi promovat acest eveniment la FIVA pentru că aşa voi avea ocazia să-l revăd pe vechiul meu prieten Antonio pentru a doua oară anul acesta, după Raliul Monte Carlo Istoric unde ne-am întâlnit la începutul acestui an”, a spus George Ladopoulos, preşdintele Comisiei Sportive a Retromobil Club România.

Sibiu Rally Challenge va fi din nou un festival dedicat maşinilor istorice şi sporturilor cu motor care îşi propune să atragă nume legendare la Sibiu. Până acum a fost confirmată prezenţa unor modele istorice legendare a căror valoare depăşeşte 2 milioane de euro. „Am început să promovăm Sibiu Rally Challenge în Europa la evenimente şi saloane auto de profil şi vom continua să facem acest lucru. Următorul eveniment la care vom promova Sibiu Rally Challenge este Techno-Classica 2016 la Essen în Germania, un eveniment de referinţă în lumea colecţionarilor de maşini clasice, la care vor fi prezenţi peste 1.250 de expozanţi din 40 de ţări. Prin parteneriatul pe care-l avem cu Deutscher Sportfahrer Kreis (DSK) vom fi şi noi acolo şi vom încerca să atragem o participare cât mai numeroasă la Sibiu. Până acum avem confirmări din partea unor pasionaţi de automobile care vor veni la Sibiu cu modele speciale a căror valoare depăşeşte 2 milioane de euro şi în august vom vedea în Piaţa Mare din Sibiu modele legendare ale mărcilor Talbot, Mercedes-Benz, BMW, Ferrari, Ford, Morgan sau Aston Martin”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Pentru că obiectivul principal al evenimentului este de a promova oraşul şi judeţul Sibiu la nivel internaţional, traseul va fi exclusiv în această zonă. „Judeţul şi oraşul Sibiu au suficiente obiective turistice şi drumuri spectaculoase pentru organizarea unui astfel de eveniment. Din 2001, Sibiu Rally Challenge este un eveniment care s-a dezvoltat în acelaşi timp cu oraşul şi care pune un mare accent pe valoarea istorică a acestei comunităţi. Piaţa Mare din Sibiu, centrul vechi al oraşului, cetăţile şi celelalte atracţii din judeţ, plus Transfăgărăşanul vor pune încă o dată acest eveniment pe harta celor mai spectaculoase competiţii din lume”, a adăugat Sorin Itu.

Calendar FIVA 2016 – Evenimente internationale

1 FIVA World Rally Slovak Republic 2016 07-12 iun 2016 Slovacia
2 FIVA World Motorcycle Rally - Czech Republic 23-26 iun 2016 Cehia
3 Spring Rally - Greece 02-03 apr 2016 Grecia
4 Transappenninica 2016 07-14 mai 2016 Italia
5 Mille Miglia 2016 19-22 mai 2016 Italia
6 Oldtimer Bohemia Rally 2016 26-28 mai 2016 Cehia
7 Lespa-FIPA International Historic Car Rally 2016 28-29 mai 2016 Cipru
8 Retro Classics Meets Barock 17-19 iun 2016 Germania
9 ADAC Rallye Heidelberg Historic 21-23 iul 2016 Germania
10 Sibiu Rally Challenge 18-20 aug 2016 Romania
11 45th Philpa International Rally 22-25 sep 2016 Grecia
12 Gran Premio Nuvolari 16-18 sep 2016 Italia
13 Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2016 20-22 mai 2016 Italia
14 La Festa Mille Miglia 2016 14-18 oct 2016 Japan

Sibiu Rally Challenge se va desfăşura în perioada 18 – 20 august şi este un festival dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor care se desfasoara sub egida Federaţiei Internaţionale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) şi Automobil Clubul Român (ACR). Sibiu Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici