Silvio Berlusconi vrea un stadion care să-i poarte numele: Sunt cel mai titrat preşedinte din istoria fotbalului

Preşedintele clubului AC Milan, Silvio Berlusconi, a declarat, miercuri, că performanţele sale la conducerea grupării ar putea fi recompensate dându-se numele său unui stadion, la fel cum s-a întâmplat în cazul lui Santiago Bernabeu la Real Madrid.

75 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi vrea un stadion care să-i poarte numele: Sunt cel mai titrat preşedinte din istoria fotbalului

Silvio Berlusconi vrea un stadion care să-i poarte numele: Sunt cel mai titrat preşedinte din istoria fotbalului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă Milan câştigă titlul, clubul ar obţine al 27-lea trofeu. Cele 26 deja câştigate sub preşedinţia mea au făcut din Milan clubul cu cele mai multe succese din lume. Eu sunt cel mai titrat preşedinte din istoria fotbalului. După mine, preşedintele cu titlurile cele mai multe a fost marele (Santiago) Bernabeu, iar spaniolii i-au adus un omagiu dând numele său stadionului echipei Real Madrid", a afirmat Berlusconi în cadrul emisiunii Porta a Porta de pe postul Rai Uno.

De fapt, AC Milan a câştigat în "era Berlusconi", începută în 1986, de cinci ori Liga Campionilor, de şapte ori campionatul Italiei şi o dată Cupa Italiei. Santiago Bernabeu a câştigat de şase ori Liga Campionilor, de 16 ori campionatul Spaniei şi de şase ori Cupa Spaniei.

Silvio Berlusconi a adăugat în palmaresul menţionat la Rai Uno trofeele care nu existau în perioada lui Santiago Bernabeu: Supercupa Italiei (5), Supercupa Europei (5), Cupa Intercontinentală (2) şi Campionatul Mondial al Cluburilor (1).

Stadionul echipei AC Milan, aflat în cartierul San Siro, poartă numele lui Giuseppe Meazza, unul dintre cei mai mari fotbalişti italieni ai tuturor timpurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici