Silviu Lung, condamnat la un an şi patru luni de închisoare

Fostul portar al echipei naţionale a fost condamnat astăzi la un an şi patru luni de închisoare, însă executarea pedepsei a fost suspendată, firma de asigurări urmând să plătească daune victimelor accidentului a precizat pentru MEIDAFAX purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Craiova.

1414 afișări
Imaginea articolului Silviu Lung, condamnat la un an şi patru luni de închisoare

Silviu Lung, condamnat la un an şi patru luni de închisoare (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, fostul portar al echipei naţionale, Silviu Lung, a fost condamnat astăzi de către magistraţii Judecătoriei Craiova la un an şi patru luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi la 6 luni de închisoare pentru vătămare corporală. Cele două pedepse au fost contopite, astfel că va fi executată pedeapsa cea mai mare.

Pedeapsa de executare a fost însă suspendată, urmând ca firma de asigurări să plătească diverse daune celor 3 victime ale accidentului rutier, astfel că antrenorul cu portarii al echipei CSU Craiova nu va face nicio zi de închisoare.

Silviu Lung a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, în urma unui accident rutier în care a fost implicat Silviu Lung în anul 2014, când un bărbat în vârstă de 41 de ani a murit, iar alte două persoane au ajuns la Spitalul Judeţean din Craiova. În urma măsurătorilor făcute atunci, a reieşit că Silviu Lung circula cu viteză, deşi condiţiile de trafic era îngreunate de ceaţă. Accidentul a avut loc pe data de 8 ianuarie 2014 pe drumul european E 79, ce leagă Craiova de Calafat, în localitatea Radovan.

Silviu Lung are 58 de ani şi a început să evolueze ca portar în anul 1971, la clubul Victoria Carei, după care din 1974 şi până în 1998 a fost portar la Universitatea Craiova, de unde a plecat la Steaua Bucureşti. Pentru o scurtă perioadă, între 1990-1991, Lung a fost la echipa spaniolă CD Logrones, revenind apoi în România, la Electroputere Craiova, şi apoi din nou la Universitatea Craiova. El s-a retras din activitatea de fotbalist în anul 1994.

Silviu Lung a evoluat şi la echipa naţională a României, în 77 de meciuri, făcând parte din lotul României la Euro 1984 şi la Campionatul Mondial din 1990.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici