Simona Halep a depăşit şase milioane de dolari premii din tenis

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA, a depăşit şase milioane de dolari premii brute din tenis, după ce a reuşit, miercuri, să obţină a doua victorie la Turneul Campioanelor de la Singapore, în faţa numărului 1 mondial, americanca Serena Williams.

1408 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a depăşit şase milioane de dolari premii din tenis

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit statisticii prezentate de site-ul oficial al WTA, Simona Halep câştigase până la finala sezonului suma de 5,588 de milioane de dolari. Pentru cele două victorii înregistrate la Singapore, românca şi-a asigurat 406.000 de dolari.

Însă ea mai are de jucat un meci, cu Ana Ivanovici, şi chiar dacă va pierde această întâlnire va mai primi 20.000 de dolari, ajungând la 426.000 de dolari după partidele din grupă, fără a ţine cont de bonusul pentru calificarea în semifinale, românca fiind foarte aproape de accederea în această fază, indiferent de rezultatul de vineri.

Astfel, Simona Halep va depăşi suma de 6 milioane de dolari premii brute, din care aproape 4 milioane de dolari în acest an, ea fiind sportivul profesionist român practicant al tenisului cu cei mai mulţi bani obţinuţi din participarea la competiţii.

Simona Halep a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-2, în 65 de minute, pe americanca Serena Williams, în etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor, de la Singapore, aceasta fiind primul succes al româncei în faţa celei mai bune jucătoare de tenis din lume.

Simona Halep ocupă locul 1 în Grupa Roşie, cu două victorii în tot atâtea meciuri, şi este aproape de calificarea în semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partidă din grupă, cu sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA. Williams şi Bouchard se vor întâlni joi.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari. În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici