Simona Halep a fost eliminată de la Wuhan/ Reacţia Cibulkovei, după victoria cu Halep: Sunt bucuroasă că am câştigat, dar a fost dificil cu pauzele

Simona Halep a fost eliminată de la Wuhan (China). Liderul clasamentului WTA a pierdut în primul meci din Asia în faţa sportivei Dominika Cibulkova (Slovacia; 31 WTA), scor 0-6; 5-7. Învingătoare fără probleme în meciul din turul al doilea al turneului de la Wuhan, 6-0, 7-5 cu Simona Halep, Dominica Cibulkova (31 WTA) s-a arătat deranjată de cele trei intervenţii ale fizioterapeutului cerute de liderul mondial: "A fost dificil cu toate aceste pauze", a transmis slovaca.

4611 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a fost eliminată de la Wuhan/ Reacţia Cibulkovei, după victoria cu Halep: Sunt bucuroasă că am câştigat, dar a fost dificil cu pauzele

Simona Halep a fost eliminată de la Wuhan

Simona Halep a ajuns la al treilea eşec consecutiv în circuit. După înfrângerile din primul tur de la Cincinnati şi US Open, a venit şi înfrângerea de la Wuhan. Românca a avut drum libert în primul tur, iar în turul secund a fost nevoită să întâlnească o sportivă redutabilă pe suprafeţele rapide. Dominika Cibulkova a fost mult mai prezentă în joc, iar loviturile ei nu i-au dat mari şanse Simonei în primul set, câştigat la 0, după 27 de minute. Simona a stat extrem de slab pe primul serviciu, nereuşind să câştige vreun punct pe primul serviciu şi nu mai mult două pe serviciul 2. Mai mult, liderul mondial a câştigat 6 puncte în primul set.

Partea a doua a fost mult mai disputată, Halep a dus meciul în prelungiri, dar, graţie unul game pierdut pe propriul serviciu, a cedat în cele din urmă cu 5-7.

Cibulkova, după victoria cu Halep: Sunt bucuroasă că am câştigat, dar a fost dificil cu pauzele

Chinuită de o accidentare la spate încă de la antrenamentul de duminică, Simona a avut nevoie de ajutorul fizioterapeutului în setul întâi, apoi a repetat mişcarea la 1-2 în manşa a doua, după ce a întrerupt o serie de opt game-uri consecutive a adversarei, dar şi ceva mai târziu în manşă. Deşi Halep nu a întrerupt jocul pentru time-out medical, ci a primit îngrijiri doar în pauzele obişnuite dintre game-uri, Cibulkova a făcut o referire la cele trei momente: "Sunt bucuroasă că am reuşit să o înving pe Simona. A fost dificil, cu toate aceste pauze. A fost un meci greu în setul secund, dar am jucat mai bine pe finalul manşei. Ne cunoaştem foarte bine, iar astăzi am reuşit să joc mai bine şi să merg mai departe", a declarat a 31-a jucătoare a lumii, la finalul partidei care a durat 85 de minute.

Pentru Simona Halep urmează turneul de la Beijing, China, care se va desfăşura între 29 septmebrie şi 7 octombrie şi la care românca va beneficia, de asemenea, de statutul de favorită 1.

Halep, după eliminarea de la Wuhan: Am stat în pat două zile, am încercat să mă vindec

Învinsă clar de Dominica Cibulkova, 6-0, 7-5, în turul al doilea de la Wuhan, Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a explicat, la conferinţa de presă de la finalul meciului, de ce nu a dorit să se retragă din meci, în ciuda problemelor fizice evidente cu care s-a confruntat.

Chinuită vizibil de problemele la spate cu care s-a ales încă de duminică, Halep şi-a explicat decizia de a sta pe teren: "Accidentarea la spate a venit în primul game al antrenamentului cu Petra Kvitova (n. red - de duminică), atunci când am încercat să lovesc un forehand. Am stat în pat două zile, am încercat să mă vindec, dar timpul a fost prea scurt. Nu am vrut să mă retrag pentru că am muncit din greu după US Open şi am vrut să am cât mai multe meciuri în picioare. Am venit aici (n. red - la Wuhan) pentru a da totul. Ultima speranţă şi ultima şansă. Chiar şi aşa, am fost aproape în setul al doilea. Acest meci îmi dă încrederea că nivelul meu e foarte bun. Deci, nu sunt dezamăgită! Sunt doar supărată pentru că această accidentare a venit de nicăieri", a declarat Halep, citată de WTA Insider.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici