Simona Halep şi Agnieszka Radwanska, remarci acide la adresa organizatorilor Roland Garros. Halep: A fost imposibil de jucat. Am fost aproape să mă accidentez la spate

Favorită numărul şase la turneul de la Roland Garros, Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală de Samantha Stosur, însă i-a acuzat pe organizatori pentru condiţiile în care s-a jucat ultima parte a meciului cu sportiva din Australia, numărul 24 mondial.

12885 afișări
Imaginea articolului Simona Halep şi Agnieszka Radwanska, remarci acide la adresa organizatorilor Roland Garros. Halep: A fost imposibil de jucat. Am fost aproape să mă accidentez la spate

Simona Halep: A fost imposibil de jucat. Am fost aproape să mă accidentez la spate (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Simona Halep a declarat, la conferinţă de presă după meciul pierdut, scor 6-7, 3-6, cu Samantha Stosur în optimile de finală de la French Open, că nu i s-a părut normal ca partida să se dispute în condiţii de ploaie. Meciul a fost întrerupt de două ori, din cauza ploii.

"Nu pot comenta despre condiţii. Nu am cuvinte. A fost imposibil de jucat, în opinia mea. Iar să joci meciuri de tenis pe timp de ploaie cred că este cam mult. Dar toată lumea a fost în aceeaşi situaţie, iar cine a fost mai puternic a câştigat azi", a declarat Simona Halep, la finalul meciului cu Samantha Stosur.

Simona Halep îi critică dur pe organizatorii turneului de la Paris, spunând că acestora nu le pasă de jucători, fiind la un pas de o accidentare gravă la spate.

"Nu îmi pasă că am pierdut azi, dar am fost aproape să mă accidentez la spate, iar asta e o problemă mare. Nimănui nu-i pasă de jucători. Ce să mai spun? N-am mai spus nimic. Nu m-am simţit în siguranţă pe teren. Mingile erau complet îmbibate cu apă. În acest condiţii, e prea greu să joci tenis", a mai spus numărul 6 mondial.

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală de la Openul Franţei, după ce, anul trecut, a părăsit competiţia în turul secund, fiind învinsă de Mirjana Lucic Baroni.

Simona Halep (locul 6 în clasamentul WTA) şi Agnieszka Radwanska (poziţia a 2-a în lume) au fost eliminate, marţi, în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros şi au avut remarci acide la adresa organizatorilor competiţiei de la Paris, notează ProSport.

Simona Halep a pierdut cu Samantha Stosur (Australia, locul 24 WTA), scor 6-7, 3-6, în timp ce Agnieszka Radwanska a fost învinsă de Tsvetana Pironkova (Bulgaria, poziţia 102 în lume), scor 6-2, 3-6, 3-6.

Ambele sportive conduceau în disputele cu Samantha Stosur (5-3), respectiv Tsvetana Pironkova (6-2, 3-0), duminică, în momentul în care ploaia a întrerupt disputarea partidelor de la Roland Garros. Ambele meciuri ar fi trebuit să se reia iniţial luni, însă au fost amânate pentru marţi tot din cauza condiţiilor meteo. Reluate marţi de la ora 12:00 (ora României), partidele au fost întrerupte din nou timp de aproximativ două ore şi 30 de minute, iar ulterior reluate în jurul orei 16:00.

Halep şi Radwanska au fost eliminate de adversarele mai slab cotate şi la final au acuzat condiţiile în care au fost obligate să joace: cu zgura încă udă şi speriate de spectrul unei accidentări.

"M-am operat în urmă cu câţiva ani şi mi-a fost imposibil să joc în aceste condiţii. Punct! Am fost atât de surprinsă şi nervoasă că am fost obligate să jucăm pe ploaie! Adică nu este un turneu de 10.000 (n.r. de dolari - nivelul minim în circuit). Este un Mare Şlem! Cum să laşi jucătorii să evolueze pe ploaie? Nu pot juca în astfel de condiţii. Nu ştiu cine a permis să se joace în aceste condiţii şi nu cred că le pasă prea mult ce credem noi! Cred că le pasă de alte lucruri...", a declarat poloneza clasată pe locul 2 WTA, potrivit ProSport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici