Simona Halep a fost premiată la Universitatea Ovidius din Constanţa

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a fost premiată, vineri, la Universitatea Ovidius din Constanţa, unde a primit o diplomă de excelenţă şi o medalie în urma performanţei realizate la turneul de la Roland Garros, la care a fost finalistă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

271 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a fost premiată la Universitatea Ovidius din Constanţa

Simona Halep (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

Vizibil emoţionat, rectorul interimar al Universităţii Ovidius din Constanţa, Ion Bordeianu, a primit-o pe Simona Halep cu un buchet de flori şi i-a înmânat apoi o medalie şi o diplomă de excelenţă, ca gest de mulţumire faţă de jucătoarea de tenis din Constanţa pentru performanţele obţinute pe zgura de la Roland Garros.

Simona Halep a semnat în cartea de onoare a universităţii şi a primit din partea conducerii instituţiei propunerea ca, la final de carieră în tenis, să devină cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, dar până atunci ar putea deveni cadru didactic asociat. "Voi propune Senatului universităţii să vă acordăm titlul onorific de cadru didactic asociat, chiar în timpul activităţii, şi atunci când aveţi timp măcar să veniţi să vizitaţi facultatea. Simpla prezenţă a dumneavoastră va reprezenta un stimulent pentru studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport", a spus Ion Bordeianu.

"Este foarte greu să răspund acum pentru că nu ştim niciodată ce ne rezervă viaţa, dar, în sufletul meu, doresc treaba asta. Vom vedea câţi ani voi juca tenis şi ce voi face după, dar cu siguranţă este una dintre dorinţele mele", a răspuns Simona Halep.

Finalista de la Roland Garros a spus că diploma şi medalia primite le va păstra în vitrina cu trofee, "la loc de onoare". "Sunt emoţionată acum. Este un moment foarte frumos pentru mine. Mi-am dorit să fiu aici, la această facultate şi, de ce nu, în viitor să rămân aici. Mă bucur foarte mult să cunosc oameni, să fiu alături de constănţeni. Este un moment deosebit. Această diplomă şi această medalie, o să le pun în vitrina mea cu trofee, trofee de suflet", a precizat Halep.

Întrebată ce îşi doreşte pe viitor, numărul trei mondial în ierarhia tenisului feminin a spus că mai are multe de învăţat, dar şi de demonstrat. "Este greu să spun ce va fi în viitor, dar în sufletul meu doresc să vin aici, este una dintre dorinţele mele. Mai am multe de realizat. Ceea ce-mi doresc este să câştig un turneu de Grand Slam. Ştiu că nu este uşor. Am fost foarte aproape de data aceasta, dar mi-a scăpat printre degete, pot să spun. Vreau să progresez în mai multe capitole şi nu doar la sport. În viaţa cu zi cu zi vreau să vorbesc mai bine engleza, este unul dintre obiectivele mele. Vreau să mă simt mult mai relaxată şi când dau interviuri, pentru că sunt în continuare foarte emoţionată. Mai sunt şi lucruri personale, dar momentan le ţin pentru mine şi le voi dezvălui când se vor realiza", a declarat Simona Halep.

Sportiva a precizat că oraşul Constanţa este locul ei de suflet şi cu siguranţă se va întoarce acolo şi a mai spus că nu va avea timp să meargă la plajă pentru că se pregăteşte pentru un nou turneu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici