Simona Halep a învins-o pe Madison Keys, în primul meci de la Turneul Campioanelor 2016: Voi încerca să fiu la cel mai înalt nivel şi în următoarele partide şi să le câştig

Simona Halep, a treia favorită, a câştigat meciul disputat, duminică, împotriva americancei Madison Keys (7 WTA), scor 6-2, 6-4, în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore, competiţie disputată pe hard şi dotată cu premii totale de 7.000.000 de dolari.

3264 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a învins-o pe Madison Keys, în primul meci de la Turneul Campioanelor 2016: Voi încerca să fiu la cel mai înalt nivel şi în următoarele partide şi să le câştig

Simona Halep a învins-o pe Madison Keys, în primul meci de la Turneul Campioanelor 2016

Partida a durat o oră şi 10 minute. Simona Halep a câştigat primul set într-un mod categoric, fără să-i acorde vreo şansă de break adversarei. Halep a concretizat, în schimb, trei dintre cele cinci şanse ale sale, suficient cât să îşi adjudece setul cu 6-2. Prima minge de break obţinută de Keys a venit abia în debutul setului secund, la 0-1, salvată însă de Halep, care a egalat scorul la game-uri. Ulterior, Halep s-a distanţat la 4-2, însă americanca a egalat la patru după ce s-a impus pentru prima dată pe serviciul româncei. Halep a făcut şi ea break-ul, apoi a servit pentru meci şi, după două mingi de meci irosite, s-a impus la avantaje.

Acest succes îi aduce Simonei Halep 153.000 de dolari, bani acordaţi pentru fiecare victorie obţinută în grupe la Turneul Campioanelor, pe lângă 151.000 de dolari, cât primeşte fiecare jucătoare ajunsă în această fază a competiţiei.

A fost cea de-a patra partidă câştigată în acest an de Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, în faţa lui Madison Keys, 21 de ani, după victoriile obţinute la Wimbledon, Montreal şi Wuhan. Halep conduce şi la scorul confruntărilor directe, cu 5-1.

Pentru Simona Halep urmează partida cu Dominika Cibulkova (Slovacia, poziţia a 8-a WTA), în timp ce Madison Keys va evolua în faţa liderului mondial, germanca Angelique Kerber. Cibulkova şi Kerber vor juca mai întâi una împotriva celeilalte, duminică, în a doua partidă a zilei la Turneul Campioanelor.

Simona Halep a declarat după ce a învins-o pe Madison Keys în Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor, scor 6-2, 6-4, că se aştepta să aibă parte de un meci dificil împotriva sportivei din Statele Unite ale Americii.

"Ştiam că este greu să joci împotriva lui Madison, pentru că dă totul pe teren. E greu să joci la un nivel ridicat tot timpul, a trebuit să ajustez mai tot meciul, să stau bine pe picioare şi mă bucur că m-am adaptat. Ştiu că acest turneu este special pentru toată lumea şi, mai ales, pentru mine.

Îmi aduc aminte de meciul cu Serena (n.r. - Williams) din 2014, când toată lumea m-a sprijinit aici la Singapore. Îmi place să joc aici. Voi încerca să fiu la cel mai înalt nivel şi în următoarele partide şi să le câştig", a declarat Simona Halep, imediat după meci.

Simona Halep joacă pentru al treilea an consecutiv la Turneul Campioanelor. La ediţia din 2014 a pierdut finala cu Serena Williams, după ce o învinsese pe americancă în faza grupelor, iar în 2015 a fost eliminată în grupe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici