Simona Halep a învins-o pe Serena Williams, la Turneul Campioanelor. Este prima victorie a româncei în faţa numărului 1 mondial

Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-2, în 65 de minute, pe americanca Serena Williams, în etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor, de la Singapore, aceasta fiind primul succes al româncei în faţa celei mai bune jucătoare de tenis din lume.

21636 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a învins-o pe Serena Williams, la Turneul Campioanelor. Este prima victorie a româncei în faţa numărului 1 mondial

Simona Halep a învins-o pe Serena Williams, la Turneul Campioanelor. Este prima victorie a româncei în faţa numărului 1 mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serena Williams, locul 1 WTA, nu mai pierduse un set fără să câştige vreun game din mai 2013, de la turneul de la Madrid. Acesta este al optulea set pierdut cu 0-6 de Williams în carieră.

Halep şi Williams s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, de fiecare dată impunându-se jucătoarea americană. Ele au jucat prima dată una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1.

Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

Prin victoria de miercuri, Halep şi-a asigurat un premiu de 406.000 de dolari şi 460 de puncte WTA. Ea va mai primi 70 de puncte pentru următoarea partidă din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 530 de puncte WTA.

Simona Halep ocupă locul 1 în Grupa Roşie, cu două victorii în tot atâtea meciuri, şi este aproape de calificarea în semifinale. Ea va juca, vineri, ultima partidă din grupă, cu sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA.

La Singapore, Serena Williams şi Simona Halep au debutat cu câte o victorie. Halep a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, iar Serena Williams pe Ivanovici, scor 6-4, 6-4.

Partida dintre învinsele din prima etapă, Ana Ivanovici - Eugenie Bouchard, va avea loc tot miercuri, de la ora 14.30.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari. În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare.

Halep este a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

Halep, după victoria împotriva lui Williams: Este cel mai mare meci din viaţa mea, vreau să mă bucur

Jucătoarea Simona Halep a declarat, miercuri, după victoria împotriva liderului mondial Serena Williams (SUA), că a făcut cel mai bun meci din cariera sa, precizând că este o nebunie ce s-a întâmplat în partida disputată la Turneul Campioanelor de la Singapore.

"Este cel mai mare meci din viaţa mea. Nu pot să explic acum ce simt, sunt foarte fericită. Vreau doar să mă bucur. A fost visul meu să înving pe una dintre surorile Williams, sunt jucătoare foarte bune şi nu aş fi reuşit să joc în acest mod fără ajutorul spectatorilor, al românilor care au venit aici", a spus Halep, la flash-interviul de după meci.

DESFĂŞURAREA LIVE-TEXT:

UPDATE Halep câştigă partida!

UPDATE Williams obţine al doilea său game, Halep va servi pentru victorie!

UPDATE 5-1pentru Halep, care e la un singur game de câştigarea meciului!

UPDATE 4-1pentru Halep şi în setul 2! Românca se distanţează şi este foarte aproape de o victorie imensă

UPDATE 3-1 pentru Halep în setul 2, un nou game în care românca serveşte bine şi salvează cu un as o minge de break

UPDATE Primul game obţinut de Williams, după mai mult de o jumătate de oră!

UPDATE 2-0 pentru Simona Halep în setul 2! Românca a salvat două mingi de break în acest game

UPDATE Simona Halep începe şi setul 2 cu dreptul! Un nou break pentru româncă

UPDATE 6-0 pentru Simona Halep! Românca încheie un set entuziasmant cu un as

UPDATE Un nou break pentru Simona Halep! Williams este depăşită la toate capitolele până acum

UPDATE Game alb, Halep! Simona serveşte foarte bine, numărul 1 mondial nu pare să aibă încă replică

UPDATE Halep obţine un nou break! Williams nu se regăseşte, pare surprinsă de agresivitatea româncei, iar al doilea game pe propriul serviciu se încheie la fel ca primul, cu o dublă greşeală

UPDATE Halep îşi câştigă serviciul fără probleme şi duce scorul la 2-0

UPDATE Break, Halep! Williams îşi pierde serviciul după o dublă greşeală la scorul de 30-40

UPDATE Începe partida! As al Serenei Williams la primul serviciu

UPDATE Serena Williams câştigă tragerea la sorţi şi alege să servească

UPDATE Simona Halep păşeşte prima pe teren, urmată la scurt timp de Serena Williams

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici