Simona Halep a PIERDUT finala turneului de la Madrid

Jucătoarea Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, a fost învinsă, duminică, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3, de sportiva rusă Maria Şarapova, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 8, în final turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

5120 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a PIERDUT finala turneului de la Madrid

Simona Halep (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Românca va primi un premiu de 342.600 de euro şi 650 de puncte WTA pentru evoluţia ei la turneul organziat de Ion Ţiriac, în timp ce Şarapova va încasa un cec în valoare de 698.720 de euro şi va obţine o mie de puncte WTA.

Halep a început în forţă meciul, a condus cu 4-0 şi a încheiat primul set în 30 de minute, cu 6-1. Jucătoarea rusă a intrat mai bine în setul al doilea şi reuşit un break în ghemul de debut. Halep a echilibrat jocul, dar şi-a cedat din nou propriul serviciu la scorul de 2-4, iar Şarapova a câştigat setul al doilea cu 6-2, după aproximativ 42 de minute.

TITLURILE ZILEI

În setul decisiv, cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul în primele ghemuri. Simona a condus cu 40-0 în ghemul al treilea, însă rusoiaca reuşit să realizeze break-ul. Cu joc din ce în ce mai precis, fără să comită multe greşeli neforţate şi cu un procentaj al primului serviciu mai bun, Maria Şarapova s-a distanţat la 4-1, apoi a cedat oarecum surpinzător un ghem la 0, pe propriul serviciu. Halep, care a acuzat dureri musculare în zona abdomenului, nu a mai putut întoarce meciul de la 3-4, astfel că Şarapova a câştigat decisivul cu scorul de 6-3, după aproape două ore de la începutul partidei.

Simona Halep şi Şarapova s-au mai întâlnit până în prezent de două ori, în 2012, la Indian Wells şi Beijing, în ambele meciuri impunându-se sportiva din Rusia, în două seturi. Rusoiaca a pierdut doar de trei ori în 50 de partide disputate pe zgură de la semifinalele French Open din 2011, de fiecare dată în faţa americancei Serena Williams.

Halep a jucat, duminică, pentru prima dată o finală de turneu Premier Mandatory, cea mai importantă categorie după Grand Slam şi după Turneul Campioanelor. Ea a mai jucat anterior în semifinalele unui turneu Premier Mandatory, la Indian Wells, în luna martie, meci pierdut în faţa sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.

Simona Halep a câştigat până în prezent şapte turnee, dintre care şase în 2013 (Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia) şi unul în 2014 (Doha). Românca nu a mai pierduse o finală WTA din 2012. Înainte de Madrid-2014, ea a fost învinsă în finalele de la Fes în 2010 şi 2011 şi Bruxelles în 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici