Simona Halep a pierdut în două seturi meciul cu Angelique Kerber de la Turneul Campioanelor: "A meritat să câştige, trebuie să trec peste şi să merg mai departe în turneu"

Simona Halep (locul 4 în clasamentul mondial) a pierdut, marţi, meciul cu sportiva germană Angelique Kerber (poziţia 1 WTA), scor 4-6, 2-6, în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore, disputat în sală.

2783 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a pierdut în două seturi meciul cu Angelique Kerber de la Turneul Campioanelor: "A meritat să câştige, trebuie să trec peste şi să merg mai departe în turneu"

Simona Halep a pierdut meciul cu Angelique Kerber de la Turneul Campioanelor

Partida a durat o oră şi 23 de minute, iar Kerber s-a aflat mereu la conducere. Halep a fost jucătoarea mai agresivă, dar a ratat multe lovituri. Românca a avut 24 de puncte direct câştigătoare, faţă de cele 11 ale germancei. În schimb, Simona a comis de două ori mai multe erori neforţate decât Angelique, raport 35-16.

Halep a avut procentaje slabe de reuşită la serviciu (55% cu primul şi 45% cu al doilea). De cealaltă parte, Kerber a reuşit patru break-uri şi a cedat o singură dată serviciul.

În urma acestui rezultat, bilanţul întâlnirilor directe dintre Halep şi Kerber a devenit egal, 4-4. Angelique a câştigat patru dintre cele cinci partide disputate în acest an.

Angelique Kerber are maximum de puncte în Grupa Roşie, în timp ce Simona Halep rămâne cu un punct, după succesul împotriva americancei Madison Keys (7 WTA), scor 6-2, 6-4. Dominika Cibulkova şi Madison Keys nu au niciun punct, dar se vor confrunta marţi.

Pentru Simona Halep urmează partida cu Dominika Cibulkova (Slovacia, poziţia a 8-a WTA), joi, în timp ce Madison Keys va evolua în faţa liderului mondial, germanca Angelique Kerber.

Halep: Kerber a meritat să câştige. Trebuie să trec peste şi să merg mai departe în acest turneu

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a declarat, marţi, că sportiva germană Angelique Kerber a meritat să câştige meciul de la Turneul Campioanelor şi a spus că vrea să treacă peste această înfrângere şi să avanseze în faza următoare a competiţiei.

"Cred că puteam să câştig primul set, am revenit bine în joc, dar nu am concretizat punctele decisive. Astăzi, am ratat multe şanse, dar ea a jucat fantastic. Este foarte puternică pe picioare şi se mişcă foarte bine. Ea a meritat să câştige, recunosc, dar trebuie să trec peste şi să merg mai departe acest în turneu. Cu siguranţă, am jucat prost cu forehand-ul, am ratat mult.

Când joci împotriva ei, trebuie să aştepţi, să ai răbdare, pentru că se mişcă bine, returnează toate mingile, nu ratează şi trebuie întotdeauna să o iei de la început. Cred că am făcut un meci bun, doar că am ratat foarte mult când trebuia să închid punctul", a declarat Simona Halep, la conferinţa de presă, după meciul cu liderul mondial.

În ultima partidă din faza grupelor, Simona Halep o va întâlni pe Dominika Cibulkova (Slovacia, poziţia a 8-a WTA), pe care vrea să o învingă şi să avanseze în semifinalele competiţiei de la Singapore.

"Mai am încă o şansă să mă calific în semifinale şi abia aştept să joc următorul meci. Vreau să dau tot ce am mai bun, să joc mai bine decât astăzi şi să lupt. Mă aflu aici dintr-un singur motiv: să câştig fiecare meci. Va fi puţin diferit. Ea nu se mişcă la fel de bine precum Kerber şi de fiecare dată când joc împotriva simt că pot să închid punctul. Va trebui să fiu agresivă şi să fiu atentă la fiecare punct. Ea este o luptătoare şi trebuie să îmi păstrez concentrarea", a adăugat Simona Halep.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici