Simona Halep a primit titlul de Maestru al Sportului - FOTO

Jucătoarea Simona Halep, numărul 9 mondial şi câştigătoare a şapte turnee WTA, a primit, vineri, titlul de Maestru al Sportului din partea ministrului Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu.

1384 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a primit titlul de Maestru al Sportului - FOTO

Simona Halep a primit titlul de Maestru al Sportului (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Prin decizia mea şi a doamnei Tocală (n.r. - secretarul de stat Carmen Tocală), la propunerea Federaţiei Române de Tenis, Simona Halep este începând de astăzi Maestru al Sportului, evident la tenis. Simona primeşte de asemenea şi Trofeul Naţional pentru Sport, care este la fel de mare ca performanţa ei şi la fel de greu ca tot ce a realizat ea până acum", a afirmat Nicolae Bănicioiu în cadrul unei conferinţe de presă.

Simona Halep s-a arătat mândră de titlul primit şi a declarat că va juca întotdeauna "cu drag pentru România:". "Sunt foarte impresionată de acest premiu. Cred că este cea mai mare realizare din viaţa unui sportiv să primească un asemenea premiu de la ţara lui. Mă bucur că fac parte din această ţară, voi rămâne întotdeauna aici şi joc pentru România cu drag tot timpul", a spus jucătoarea.

În cadrul festivităţii, Simona Halep a primit din partea unui reprezentant al Radio Bucureşti FM o rachetă cu autograf folosită de fostul tenisman Ion Ţiriac în meciurile de Cupa Davis.

Simona Halep, locul 9 mondial, a câştigat, duminică, turneul de la Doha (Qatar), înregistrând al şaptelea său succes în circuitul WTA şi primul la o competiţie de categorie Premier 5. Halep a învins-o în finală, cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră şi şase minute de joc, pe sportiva germană Angelique Kerber, cap de serie numărul 6.

Potrivit site-ului tennis4wta.com, specializat în calcularea punctelor din ierarhia mondială din circuitul WTA, Simona Halep va ocupa începând de săptămâna viitoare locul 7 în ierarhia mondială, egalând astfel cea mai bună clasare a unei sportive din România, performanţă realizată de Irina Spîrlea din 1997.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici