Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Sydney

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a ratat calificarea în finala turneului de la Sydney, fiind învinsă, vineri, cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-3, de rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 25 WTA.

9277 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Sydney

Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului de la Sydney

Partida din semifinale a început joi, când a fost întreruptă din cauza ploii la scorul de 5-4 pentru Halep, după 42 de minute. Sportiva română ar fi putut câştiga primul set, vineri, când a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei. Kuzneţova a egalat la 5 şi apoi s-a impus în tie-break-ul primului set, în care Halep nu şi-a fructificat niciodată serviciul, în timp ce rusoaica a reuşit o dată.

Setul al doilea a început cu trei break-uri consecutive, dintre care două i-au aparţinut Simonei Halep. Cele două jucătoare şi-au făcut apoi serviciul, astfel că Halep a egalat la seturi, după 6-4.

TITLURILE ZILEI

Kuzneţova a fost mai agresivă şi mai concentrată în setul decisiv, reuşind un break în ghemul al şaselea, suficient pentru a câştiga setul şi meciul după două ore şi trei sferturi (timp total).

În finală, rusoiaca o va întâlni, tot vineri, pe Monica Puig, locul 94 WTA, venită din calificări, care a beneficiat de abandonul sportivei elveţiene Belinda Bencic, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 8, la scorul de 6-0 pentru jucătorea portoricană. Şi această semifinală a fost întreruptă joi, la scorul de 4-0 şi 15-0, continuând vineri.

Calificarea în semifinale este recompensată la turneul de categorie Premier de la Sydney cu un premiu de 36.600 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Următoarea competiţie la care va participa Simona Halep este Australian Open, primul Grand Slam al anului, care va începe luni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici