Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore. Declaraţii după meci: Reverul meu nu a fost bun astăzi, din cauza genunchiului

Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 4 în clasamentul mondial) a pierdut, joi, meciul cu slovaca Dominika Cibulkova (poziţia 8 WTA), scor 3-6, 6-7 (5), şi a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore.

2851 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore. Declaraţii după meci: Reverul meu nu a fost bun astăzi, din cauza genunchiului

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore

UPDATE 15:53 Jucătoarea de tenis Simona Halep (locul 4 WTA) a declarat joi, la conferinţa de presă de după înfrângerea cu Dominika Cibulkova (8 WTA), scor 3-6, 6-7 (5), în ultima rundă a Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor, faptul că putea contracara jocul adversarei dacă adopta o altă tactică.

La fel ca în 2015, românca a fost eliminată încă din faza grupelor în competiţia de la Singapore, având o singură victorie în grupă. Simona s-a confruntat cu probleme la genunchiul stâng şi a purtat un bandaj în acea zonă.

"Genunchiul este ok, nu vreau să vorbesc de el. Cred că ea a jucat bine cu lovitura de dreapta, a dominat meciul. Cred că ea a văzut că reverul meu nu e foarte bun astăzi, din cauza piciorului, nu îmi era uşor să împing. A jucat bine azi, a dominat şi a lovit toate mingile, astfel că a meritat să câştige. Eu cred că am stat prea în spate, ar fi trebuit să variez mai mult loviturile, să joc cu unghiuri mai deschise, să o fac să alerge. Am încercat, dar nu a fost suficient să câştig meciul sau să câştig al doilea set. Psihic, am luptat până la capăt. Sunt mulţumită de cum a decurs jocul, dar nu sunt fericită pentru că am pierdut. Am fost aproape, este dificil şi dezamăgitor, dar aşa e viaţa şi trebuie să o iau ca atare. Totuşi, nu sunt foarte dezamăgită că nu m-am calificat.

Am venit aici şi am dat totul, asta e tot ce am putut la acest turneu şi abia aştept anul viitor. Turneul acesta a fost un bonus pentru mine, la mijlocul sezonului spuneam că nu o să mă calific, eram foarte departe după patru luni. După ce m-am calificat am spus că e un bonus şi trebuie să dau tot ce am. Nu a fost suficient ca să mă calific în semifinale, dar a fost o bună experienţă, a treia oară consecutiv aici, aşa că e un lucru bun şi nu sunt supărată că am pierdut. E greu, dar nu se schimbă nimic", a declarat Halep la conferinţa de presă.

Întrebată cum vede desfăşurarea în continuare a turneului, românca a răspuns: "Kuznetsova este pe val. Am văzut meciul ei de aseară şi mi s-a părut incredibilă. Vine de la Moscova, unde a făcut o treabă bună şi face la fel şi aici. O văd câştigând, sper că are suficientă putere să o facă. Dar toată lumea joacă bine aici, aşa cum am spus şi la începutul turneului, oricine poate câştiga. Văd că fiecare învinge pe cineva. Şi Kerber are o bună şansă de a câştiga. Cred că turneul e în continuare deschis".

Halep a spus că va urmări finalul competiţiei de la Singapore de acasă, pentru a se alătura familiei şi pentru a-şi cunoaşte nepoţica, adăugând că îşi doreşte să nu facă nimic o perioadă.

"Vreau să mă relaxez multe zile, pur şi simplu să nu fac nimic. După vreo zece zile o să mă întorc în sală, dar trei săptămâni nu voi juca tenis. Nu ştiu când voi pleca în Australia, dar aşa este planul, să mă duc acolo, în decembrie. Înainte mă voi antrena în România şi va veni şi Darren. Vreau să schimb ceva, să mă obişnuiesc cu fusul orar şi cu vremea, înainte de Shenzhen şi de Australia", a conchis Halep.

Partida din Grupa Roşie a durat o oră şi 49 de minute. Simona s-a confruntat cu probleme la genunchiul stâng şi a purtat un bandaj în acea zonă. În primul set, Halep a avut un singur moment de slăbiciune, în primul ei game de serviciu, pe care l-a cedat la zero. Până la finalul setului, ambele jucătoare au servit bine şi nu s-a înregistrat niciun break. În actul secund, Cibulkova a început cu break, dar Halep a făcut re-break imediat. Tot jucătoarea slovacă a avut iniţiativa, cu break-uri la 3-2 şi 4-3. Românca a reuşit să ducă setul în tiebreak, unde Cibulkova s-a dovedit încă o dată mai rapidă şi mai concentrată.

Cibulkova a fost mai agresivă şi a înregistrat 32 de puncte direct câştigătoare, faţă de 10 Halep, care a ales să joace mingi mai liftate şi să cedeze iniţiativa. Deşi a fost accidentată, Simona a greşit mai puţin (13 erori neforţate, faţă de cele 27 ale Dominikăi).

Din punctul de vedere al serviciului, diferenţa s-a făcut în privinţa primei mingi: Cibulkova a câştigat 78% dintre aceste puncte, iar Halep doar 59%. Slovaca a reuşit patru break-uri, iar romanca doar trei. Raportul punctelor câştigate este 82-66 în favoarea câştigătoarei.

Jucătoarea din România nu a reuşit să depăşească faza grupelor nici în 2015. Pentru singura victorie de la Singapore (cu Madison Keys), Simona Halep va primi un cec în valoare de 153.000 de dolari şi 300 de puncte în clasamentul mondial, la care se adaugă cei 151.000 de dolari pentru participare.

Simona Halep nu va urca în clasamentul mondial şi îşi poate pierde locul patru doar dacă sportiva cehă Karolina Pliskova va câştiga Turneul Campioanelor.

Dominika Cibulkova se află deocamdată pe locul trei în clasamentul grupei şi se poate califica doar dacă americanca Madison Keys (locul 7 WTA) pierde în două seturi cu germanca Angelique Kerber (1 WTA), meci care va începe la 14.30, ora României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici