Simona Halep a revenit pe locul 5 în clasamentul WTA. Irina Begu e pe 28, iar Monica Niculescu pe 37

Jucătoarea de tenis Simona Halep a revenit, luni, pe locul 5 în clasamentul mondial, după ce a urcat o poziţie faţă de ierarhia precedentă, potrivit site-ului oficial al WTA. Irina Begu se menţine pe locul 28, iar Monica Niculescu a coborât de pe 35 pe 37.

2865 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a revenit pe locul 5 în clasamentul WTA. Irina Begu e pe 28, iar Monica Niculescu pe 37

Simona Halep a revenit pe locul 5 în clasamentul WTA. Irina Begu e pe 28, iar Monica Niculescu pe 37 (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Simona Halep (24 de ani) are 4471 de puncte şi a depăşit-o pe bielorusa Victoria Azarenka, graţie parcursului de la Roland Garros. Azarenka (26 de ani) a fost nevoită să abandoneze în primul tur al competiţiei de la Paris, din cauza unei accidentări. Halep a ajuns până în optimile turneului de Mare Şlem disputat pe zgură, fază în care a fost eliminată de australianca Samantha Stosur, scor 6-7 (0), 3-6.

Românca este la o distanţă considerabilă (1.149 de puncte) de germanca Angelique Kerber, aflată pe locul 4. Americanca Serena Williams este în continuare liderul ierarhiei mondiale feminine, deşi a pierdut finala de la Roland Garros. După ce a devenit noua campioană la Paris, Garbine Muguruza (Spania, 22 de ani) se află pe poziţia a doua, la 1.564 de puncte de lider. Podiumul WTA este completat de poloneza Agnieszka Radwanska.

Irina Begu (25 de ani) se menţine pe locul 28, deşi a ajuns până în faza optimilor de finală la Paris. Monica Niculescu a coborât de pe 35 pe 37, iar a patra româncă din top 100 mondial este Sorana Cîrstea, pe 98 (a coborât o treaptă). Niculescu şi Cârstea nu au trecut de primul tur la Roland Garros.

În clasamentul intitulat "Road to Singapore", pentru Turneul Campioanelor de la finalul anului, Halep a coborât o poziţie şi este acum pe 7, în timp ce Irina Begu a reuşit un salt de opt locuri, de pe 27 pe 19.

În clasamentul de dublu, Monica Niculescu se află pe locul 26, Irina Begu este pe 40, iar Raluca Olaru pe 55.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici