Simona Halep, calificată în sferturi la Shenzhen. Şi-a asigurat poziţia de lider până la Australian Open

Liderul mondial Simona Halep, cap de serie numărul unu, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de la Shenzhen, din China, şi şi-a asigurat astfel poziţia pe primul loc în clasamentul WTA până la turneul de Grand Slam de la Australian Open.

2776 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, calificată în sferturi la Shenzhen. Şi-a asigurat poziţia de lider până la Australian Open

Halep, calificată în sferturi la Shenzhen, şi-a asigurat poziţia de lider până la Australian Open

Halep s-a impus, în optimi, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2, în faţa chinezoaicei Ying-Ying Duan, numărul 91 mondial. Partida a durat o oră şi 39 de minute.

"Am ştiut că trebuie să stau foarte bine pe picioare, să-mi găsesc ritmul, să stau aproape de linia de fund şi să deschid unghiurile. Nu a fost uşor, deşi am câştigat următoarele două seturi. A fost un meci greu. Am foame de trofee, dar deocamdată nu mă gândesc la titlu. Trebuie să dau totul la meciul următor şi să încerc să câştig", a declarat Simona Halep, la finalul partidei.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi Aryna Sabalenka din Belarus, locul 73 WTA.

În urma calificării în sferturile de finală ale competiţiei din China, Halep va rămâne pe primul loc mondial până la Australian Open, turneu programat în perioada 16-29 ianuarie, unde va fi, în premieră, cap de serie la un turneu de Grand Slam. Singura jucătoare care ar fi putut să o mai întreacă pe româncă era Caroline Wozniacki, în cazul în care Halep nu s-ar fi calificat în sferturi, iar daneza ar fi câştigat turneul de la Auckland.

Prin accederea în sferturile turneului de la Shenzhen, Halep şi-a asigurat 13.121 de dolari şi 60 de puncte în ierarhia de simplu.

Tot miercuri, Irina-Camelia Begu, cap de serie numărul 4 şi locul 43 WTA, a obţinut calificarea în sferturi la Shenzhen, după ce a învins-o, cu scorul de 4-6, 6-1, 6-2, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, numărul 96 mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici