Simona Halep, cea mai lungă serie de victorii consecutive din carieră

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a înregistrat, duminică, după meciul cu Camila Giorgi din Italia, a 12-a victorie consecutivă, un record personal pentru sportiva română, în circuitul WTA, după ce în anul 2013 reuşise 11 succese la rând.

1346 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, cea mai lungă serie de victorii consecutive din carieră

Simona Halep, cea mai lungă serie de victorii consecutive din carieră (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Halep a pierdut, în ianuarie, în faţa rusoiacei Ekaterina Makarova, în sferturile de finală ale Australian Open, în circuitul WTA. De asemenea, ea a mai fost învinsă, la începutul lunii februarie, la Galaţi, în meciul de Cupa Federaţiei cu Spania, de Garbine Muguruza. De atunci, românca în vârsta de 23 de ani a jucat 12 meciuri, cinci la Dubai, cinci la Indian Wells şi două la Miami, toate câştigate.

Simona Halep a început precedenta serie record de victorii consecutive în iunie 2013, la turneul de la Nurnberg (5 partide), a continuat-o la 's-Hertogenbosch (alte 5 partide) şi a mai trecut un tur la Wimbledon, fiind întreruptă de Na Li în manşa a doua al Grand Slam-ului londonez.

În 2015, Halep a jucat 24 de meciuri (inclusiv cele două din FedCup) şi a pierdut numai două.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, duminică, pe sportiva italiană Camila Giorgi, locul 37 WTA şi cap de serie numărul 30, cu scorul de 6-4, 7-5, şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open.

Halep s-a impus după un meci care a durat o oră şi 30 de minute, reuşind astfel cea mai bună performanţă din carieră la turneul din Florida.

În faza următoare, jucătoarea română va evolua împotriva învingătoarei dintre Victoria Azarenka din Belarus, locul 36 WTA, şi Flavia Pennetta din Italia, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 15, meci care se dispută tot duminică.

Calificarea în optimile de finală este recompensată cu un premiu de 59.185 de dolari şi 120 de puncte WTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici