Simona Halep, criticată de fostul antrenor pentru o decizie luată în 2014, la Turneul Campioanelor

Wim Fissette (36 de ani), belgianul care a antrenat-o pe Simona Halep în anul 2014, consideră că sportiva originară din Constanţa ar fi trebuit să cedeze în două seturi confruntarea cu Ana Ivanovic pentru a o elimina pe Serena Williams de la Turneul Campioanelor desfăşurat în urmă cu doi ani.

8677 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, criticată de fostul antrenor pentru o decizie luată în 2014, la Turneul Campioanelor

Simona Halep, criticată de fostul antrenor pentru o decizie luată în 2014, la Turneul Campioanelor

Simona Halep era calificată în semifinalele Turneului Campioanelor din 2014, după două victorii obţinute în grupă, având ocazia să o elimine pe Serena Williams dacă pierdea în două seturi meciul cu Ana Ivanovic. Românca a ales să lupte şi să câştige un set contra sârboaicei, scor 6-7, 6-3, 3-6, iar asta a costat-o peste câteva zile, atunci când Serena a învins-o pe Simona în finală, scor 6-3, 6-0.

Fissette spune că nu a fost de acord cu eleva sa, dar că Halep nu a putut fi convinsă să recurgă la o stratagemă prin care să-şi scoată din joc cea mai periculoasă rivală: "Îmi amintesc că Simona putea pierde în două seturi, iar Serena ar fi fost aut. Dar ea s-a încăpăţânat să lupte pentru fiecare punct... Bineînţeles că a fost fair-play, dar nu a fost cea mai bună decizie", a spus Wim Fissette într-un interviu acordat jurnaliştilor de la WTA la Singapore.

Wim Fissette, aflat la Singapore săptămâna trecută pentru o întrunire a antrenorilor, a oferit şi un contraexemplu pentru raţionamentul Simonei. Belgianul spune că Kim Clijsters, o altă elevă de-a sa, a fost într-o situaţie asemănătoare în anul 2010 şi a abordat o altă strategie.

"Kim a avut o preferinţă cu cine să joace în semifinale. Grupa cealaltă era decisă, Kim obţinuse deja calificarea, iar în ultimul meci a pierdut pentru a juca cu o adversară care era pe placul ei. Până la urmă, formatul diferit al Turneului Campioanelor implică şi astfel de strategii".

Meciul la care face referire Wim Fissette este Kim Clijsters - Vera Zvonareva, încheiat cu victoria rusoaicei, scor 6-4, 7-5. Belgianca a evitat-o în acest fel pe Caroline Wozniacki în penultimul act, jucând în schimb cu Samantha Stosur, adversară de care a trecut cu 7-6, 6-1.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici