Simona Halep, desemnată de WTA jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013

Simona Halep a fost desemnată, joi, de WTA, jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013, an competiţional în care a câştigat şase turnee şi pe care l-a încheiat pe locul 11 în clasamentul mondial.

600 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, desemnată de WTA jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013

Simona Halep, desemnată de WTA jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013

"Totul a început cu un parcurs incredibil la Roma, iar acum, şase luni mai târziu, ea se află pe punctul de a ajunge în Top 10 - Simona Halep este «Most Improved Player Of The Year»", se arată pe site-ul WTA.

Wtatennis.com notează că la Roma, în luna mai, Halep a învins patru jucătoare importante - Svetlana Kuzneţova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci şi Jelena Jankovici, iar în semifinale a fost eliminată de liderul mondial Serena Williams. "Au urmat şase luni de progres. Dacă luăm în considerare şi parcursul de la Roma, Halep a avut un palmares de 43-8 la ultimele 14 turnee, câştigând primele ei şase titluri WTA la Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapest, New Haven, Moscow şi Sofia, şi încheind pe locul 11 în clasamentul de la 4 noiembrie", adaugă sursa citată.

WTA menţionează că Halep are mari şanse să ajungă în Top 10 la începutul anului 2014 şi să fie a treia româncă ce accede în clasamentul celor mai bune zece jucătoare din lume, după Irina Spîrlea (7 WTA în 1997) şi Virginia Ruzici (8 WTA în 1979).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici