Simona Halep, desemnată jucătoarea lunii ianuarie în circuitul WTA

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lunii ianuarie în circuitul profesionist de tenis feminin (WTA), pentru titlul cucerit la Shenzhen şi finala jucată la Australian Open.

1151 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, desemnată jucătoarea lunii ianuarie în circuitul WTA

Simona Halep, desemnată jucătoarea lunii ianuarie în circuitul WTA

Halep, în vârstă de 26 de ani, a ocupat detaşat primul loc în ancheta realizată pe site-ul WTA în rândul internauţilor, cu 71 de procente, fiind urmată campioana de la Melbourne, daneza Caroline Wozniacki (25 la sută), germanca Angelique Kerber (3 la sută) şi ucraineanca Elina Svitolina (1 la sută).

Acest premiu vine după ce Simona Halep a jucat cea de-a treia finală de Grand Slam a carierei. După un turneu memorabil, în care a jucat meciuri maraton împotriva americancei Lauren Davis şi germancei Angelique Kerber, în turul trei, respectiv semifinale, constănţeanca a fost învinsă de Wozniacki, într-o finală decisă în trei seturi. Destanee Aiava, Eugenie Bouchard, Naomi Osaka şi Karolina Pliskova au fost celelalte jucătoare învinse de Simona, de-a lungul turneului de la Australian Open.

Eleva lui Darren Cahill a început anul 2018 prin câştigarea Shenzhen Open, devenind prima jucătoare care îşi trece în palmares două titluri la turneul din China. Ea le-a învins pe Nicole Gibbs, Duan Ying-Ying, Aryna Sabalenka şi Irina-Camelia Begu până să ajungă în finală, unde s-a impus, în trei seturi, în faţa deţinătoarei trofeului, jucătoarea cehă Katerina Siniakova, într-o partidă care a avut loc în sală din cauza vremii nefavorabile.

Simona Halep a câştigat, de asemenea, turneul de dublu de la Shenzhen Open, unde a făcut pereche cu Irina-Camelia Begu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici