Simona Halep, despre turneul de la Washington: La nivelul ăsta, până nu ai câştigat ultimul punct nu poţi spune că meciul e încheiat/ Adversar accesibil pentru Halep în optimile turneului

Patricia Ţig,134 WTA, este a doua reprezentantă a României în optimile de finală ale turneului de la Washington. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani i se alătură Simonei Halep, principala favorită a turneului din capitala Statelor Unite.

1270 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, despre turneul de la Washington: La nivelul ăsta, până nu ai câştigat ultimul punct nu poţi spune că meciul e încheiat/ Adversar accesibil pentru Halep în optimile turneului

Simona Halep, despre turneul de la Washington: La nivelul ăsta, până nu ai câştigat ultimul punct nu poţi spune că meciul e încheiat (Imagine: Hepta)

Principala favorită a turneului a avut emoţii doar în primul set în duelul jucătoarelor beneficiare de wildcard la întrecerea din capitala Americii.

"Mă bucur că am reuşit să câştig, nu a fost un meci uşor. Sloane Stephens este, mereu, o adversară dificilă. Mă bucur de prima mea prezenţă aici, la Washington. Şi mă bucur şi de căldură - deşi nu este uşor, dar e ok", a declarat Simona la finalul meciului cu Sloane Stephens pentru Tennis Channel.

Stephens, locul 957 WTA, a rezistat doar în manşa inaugurală, pe fondul unei evoluţii nu tocmai convingătoare a Simonei la serviciu, din pricina procentajului de doar 40% la frecvenţa primei mingi.

"Nu a fost simplu în primul set, pentru că nu am avut deloc ritm. Ea reuşea câteva lovituri bune, apoi rata alte câteva. În primul set nu am putut găsi cadenţa necesară. Dar apoi, în setul doi, a fost mult mai bine. Întotdeauna atunci când câştig un prim set strâns, mă concentrez foarte bine pentru primele game-uri din manşa următoare. Iar dacă le câştig, atunci lucrurile devin mult mai simple. Dar, în acelaşi timp, la nivelul ăsta, până nu ai câştigat ultimul punct nu poţi spune niciodată că meciul este încheiat", a mai spus Halep

Darren Cahill a avut o nouă interveţie câştigătoare în primul meci al Simonei de la Washington. Halep i-a cerut ajutorul la scorul de 6-5 în finalul primului set.

"Astăzi, l-am întrebat pe Darren cum ar trebui să returnez. Pentru că nu reuşeam să returnez! Am avut atâtea mingi de break (n.r. - 8 în primul set, dintre care doar una valorificată). El mi-a spus să stau acolo şi să îmi folosesc picioarele. A fost bine. Am făcut asta şi am reuşit să iau câteva break-uri în setul doi. Nu sunt un mare fan al on-court coaching-ului, dar îl folosesc. Prefer să fiu acolo singură, la fel cum prefer ca şi adversarele mele să fie tot singure. Îmi place să ne batem doar cu forţa noastră, din ziua respectivă. Dar intervenţiile lui Darren mă ajută de fiecare dată.", a mai spus Simona.

Simona Halep şi-a asigurat astfel prezenţa în optimile de finală ale turneului de la Washington, după victoria în două seturi, 7-6(3), 6-0, în meciul cu Sloane Stephens.

Adversar accesibil pentru Halep în optimile turneului de la Washington

Simona Halep (România, 2 WTA) se va lupta cu Mariana Duque-Marino (Columbia, 115 WTA), în noaptea de joi spre vineri, pentru un loc în sferturile de finală ale turneului WTA International de la Washington (SUA).

Simona Halep (2 WTA), beneficiară a unui wild card la Washington, porneşte mare favorită în optimile de finală contra Marianei Duque-Marino (115 WTA)! Simona a arătat un joc consistent în primul tur, în faţa mult mai periculoasei Sloane Stephens (scor 7-6, 6-0), aşa că Mariana Duque-Marino nu ar trebui să-i pună probleme constănţencei. Columbianca s-a calificat în această fază graţie unei "mini" surprize: 6-4, 6-1 cu Shelby Rogers (SUA), ocupanta locului 60 mondial.

Halep o va întâlni pentru a doua oară în carieră pe Duque-Marino, după ce s-a mai confruntat cu sportiva din Columbia în urmă cu 6 ani, la turneul de la Madrid. Simona a triumfat pe zgura preferată de la "Caja Magica", în calificări, scor 6-3, 7-5. Câştigătoarea meciului dintre Halep şi Duque-Marino va primi un cec de 11.500 de dolari, 110 puncte WTA, iar în "sferturi" se va duela cu o jucătoare de calibru: Monica Puig (Puerto Rico, 67 WTA) sau Ekaterina Makarova (Rusia, 58 WTA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici