Simona Halep după eliminarea de la Australian Open: Sunt dezamăgită, dar trebuie să privesc înainte şi să rămân motivată

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a declarat dezamăgită de înfrângerea suferită, marţi, în primul tur al Australian Open, în faţa chinezoaicei Shuai Zhang, locul 133 WTA, dar a precizat că îşi propune să rămână motivată pentru competiţiile următoare.

98853 afișări
Imaginea articolului Simona Halep după eliminarea de la Australian Open: Sunt dezamăgită, dar trebuie să privesc înainte şi să rămân motivată

Simona Halep: Sunt dezamăgită, dar trebuie să privesc înainte şi să rămân motivată (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"A fost mai bună astăzi. E puternică. Eu sunt în regulă, dar dezamăgită, bineînţeles. Dar este doar o zi, doar un meci. Mâine este o nouă zi. Trebui să privesc înainte şi să rămân motivată. Ştiţi, oricine poate pierde, oricine poate câştiga. Ştiu asta. Trebuie doar să o iau aşa cum este şi să privesc înainte. Cred că nu a fost ziua mea bună, dar îi dau credit ei deoarece a jucat bine cu adevărat. A evoluat fără teamă, a lovit fiecare minge şi a avut un ritm bun. Cred că am jucat prea scurt în primul set. Apoi m-a dominat pentru că a simţit foarte bine mingea", a declarat Halep, potrivit presei australiene.

TITLURILE ZILEI

Românca nu a pus înfrângerea ei pe seama vreunei accidentări, ci pe o cădere din punct de vedere psihic cauzată de problemele de sănătate anterioare. "Astăzi, nu am avut dureri, nu am simţit dureri. Am avut multe probleme în această perioadă, înainte de a veni aici, aşa că pot spune că sunt la un nivel scăzut din punct de vedere mental, deoarece am fost foarte bolnavă. Apoi am venit aici având din nou probleme la tendonul lui Ahile. Aşa că este greu să fii pozitivă sută la sută şi să încerci totul. Dar am făcut-o. Cred că am făcut tot ce am putut. A fost tot ce am putut face", a explicat ea.

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost eliminată în primul tur al Australian Open, după ce a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 6-3, de chinezoaica Shuai Zhang, locul 133 WTA, sportivă venită din calificări.

Zhang, care va împlini 27 de ani la 21 ianuarie, s-a impus într-o oră şi 18 minute şi a trecut în premieră în turul al doilea al unui Grand Slam, după ce a fost eliminată de fiecare dată în această fază la precedentele 14 prezenţe, începând din 2008.

Simona Halep devine, astfel, favorita cel mai bine clasată care pierde în turul întâi al Australian Open, de la eşecul similar suferit, la ediţia din 1979, de Virginia Ruzici, cap de serie numărul 1 atunci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici