Simona Halep, ELIMINATĂ în semifinalele US Open. Românca, învinsă cu 6-1, 6-3 de Flavia Pennetta

Simona Halep, locul 2 WTA, a ratat calificarea în a doua finală de Grand Slam din carieră, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-1, 6-3, de italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA, în penultimul act al US Open.

3967 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, ELIMINATĂ în semifinalele US Open. Românca, învinsă cu 6-1, 6-3 de Flavia Pennetta

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pennetta, în vârstă de 33 de ani, s-a impus în 59 de minute şi va juca prima finală de Grand Slam din carieră. Ea o va întâlni în ultimul act pe învingătoarea dintre Serena Williams (SUA), locul 1 WTA şi Roberta Vinci (Italia), locul 43 WTA. 

Simona Halep va primi un premiu de 805.000 dolari şi 780 de puncte WTA după participarea pe tabloul feminin al US Open. Românca îşi va păstra locul 2 în clasamentul WTA în ciuda acestui eşec.

Înaintea acestui meci, Pennetta conducea, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. Însă succesele italiencei nu erau mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon şi optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep avea victoria din ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.

Astfel, Halep era mare favorită în partida cu Pennetta, dar a evoluat ca un outsider. La 33 de ani, italianca se mişcă foarte bine pe teren şi stăpâneşte toate loviturile din tenisul modern. Ea a trimis în terenul româncei mingi lungi, scurte, înalte şi a servit foarte bine. Pennetta a dominat categoric partida, reuşind la un moment dat 15 puncte câştigate la rând.
 
De partea cealaltă, Halep a fost de nerecunoscut, mai ales dacă se ţine cont de partida anterioară, jucată cu Victoria Azarenka, în care a evoluat impecabil. Vineri, Halep a fost fără vlagă parcă, a greşit mult, având în fileu un adversar la fel de tenace ca Pennetta. Jucătoarea din Constanţa nu a ştiut ce tactică să adopte în acesată partidă. Ea nu a fost nici ofensivă, nici defensivă, poate cu excepţia începutului setului secund, când a fost foarte agresivă şi a jucat aproape de potenţialul ei.
 
Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul până la 2-1 pentru Pennetta. În ghemul al patrulea, italianca a reuşit primul break al meciului. Pennetta a continuat să joace bine şi să pună ghem după ghem pe tabelă în dreptul ei, în total şase la rând. Setul întâi nu a avut istoric, 6-1, pentru Pennetta, după 28 de minute de joc.
 
După un nou break al italiencei la începutul setului secund, Halep a reuşit în sfârşit să pornească motoarele şi să câştige trei ghemuri consecutive. Acestea au fost ultimele reuşite ale româncei, pentru că Pennetta a revenit la precizia şi mobilitatea din primul set. Au urmat alte cinci ghemuri la rând pentru sportiva italiană, care a pus capăt meciului, după 6-3 în al doilea, în 31 de minute.
 
Partidele din semifinalele feminine ale US Open ar fi trebuit să se dispute joi, dar au fost amânate o zi, din cauza ploii care a căzut la New York. Vineri, antrenorul Darren Cahill nu a stat în loja româncei, pentru că el colaborează cu Halep prin intermediul adidas, iar ambele jucătoare care s-au înfruntat pe teren sunt sponsorizate de producătorul german de echipament sportiv. În loja Simonei, au luat loc Nadia Comăneci, Virginia Ruzici, Răzvan Sabău şi Teo Cercel.
 
Calificarea în semifinale la US Open reprezintă pentru Simona Halep cel mai bun rezultat al ei la Flushing Meadows şi cea mai înaltă fază atinsă la un Grand Slam în 2015. Ea a mai jucat anul acesta în sferturi la Australian Open şi a fost eliminată în turul al doilea la Roland Garros şi în primul tur laWimbledon.
 
Cea mai bună performanţă a jucătoarei din Constanţa rămâne finala disputată în 2014 la Roland Garros.
 
Simona Halep va primi un premiu de 805.000 dolari şi 780 de puncte WTA după participarea pe tabloul feminin al US Open. Românca îşi va păstra locul 2 în clasamentul WTA în ciuda acestui eşec.

DESFĂŞURAREA LIVE TEXT:

Pennetta câştigă şi se califică în finala US Open

Game alb la serviciu pentru Pennetta, care, din păcate pentru noi, îşi apropie victoria

Un nou break pentru Pennetta! Italianca joacă foarte bine în aceste momente şi profită de fiecare serviciu mai slab al Simonei. De asemenea, se apără foarte bine atunci când Simona este în ofensivă

3-3 acum după un game foarte bun la serviciu pentru Pennetta

Break, Pennetta! Halep nu reuşeşte să mărească diferenţa, iar Pennetta are acum şansa să egaleze scorul în setul 2

Halep face break după un game foarte disputat! 3-1 pentru româncă în setul doi, Simona urmând la serviciu

Un nou game pentru Simona Halep, care este acum mult mai agresivă ca la început! Pennetta nu a avut reacţie la atacurile Simonei, iar scorul e acum 2-1 pentru Halep

Break la 0 pentru Halep! Să sperăm că acesta este începutul revenirii pentru Simona, care a avut o evoluţie mult sub aşteptări până acum

Nici setul doi nu începe prea bine pentru Halep. Românca îşi pierde serviciul în primul game şi va avea mult de muncă pentru a reveni

Pennetta câştigă primul set cu 6-1! Un scor la care nu ne-am fi gândit înainte, dar care reflectă ce s-a întâmplat în primul set. Loviturile nu i-au mers deloc Simonei, care a comis foarte multe greşeli neforţate. De asemenea, serviciul ei a fost foarte slab până acum

Halep îşi pierde din nou serviciul! Halep evoluează cu teamă parcă, serviciul şi arma ei, reverul, nu o ajută deloc. Presiunea semifinalelor US Open pare să îşi pună amprenta pe jocul româncei în acest prim set

Pennetta încheie cu uşurinţă, la 15, game-ul 5, pe propriul serviciu, şi se distanţează la 4-1 în primul set

Ce nu s-a întâmplat pentru Halep, se întâmplă pentru Pennetta! Italianca face break şi conduce acum cu 3-1

Halep are minge de break în game-ul trei, însă greşeşte cu reverul în cross. Pennetta îşi face apoi serviciul

Game alb pentru Halep, care începe foarte agresiv pe propriul serviciu

Pennetta îşi face serviciul 

Meciul a început! Pennetta serveşte prima

Cele două jucătoare au ieşit la încălzire 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

După semifinala dintre Halep, locul 2 WTA, şi italianca Pennetta, locul 26 WTA, pe arena Arthur Ashe va avea loc meciul Serena Williams (SUA, locul 1 WTA) - Roberta Vinci (Italia, locul 43 WTA).

Meciurile Williams - Vinci şi Halep - Pennetta erau programate iniţial, în această ordine, în noaptea de joi spre vineri, cu începere de la ora 02.00, ora României, dar au fost amânate din cauza ploii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici