Simona Halep: Începutul anului a fost unul greu pentru mine. Nu ştiam dacă voi juca la Turneul Campioanelor

Simona Halep (locul 4 WTA), care va evolua pentru a treia oară la rând la Turneul Campioanelor, a mărturisit că a avut parte de un început dificil de sezon, din cauza problemelor de sănătate, motiv pentru care nu a fost sigură dacă va juca şi în acest an la Singapore.

425 afișări
Imaginea articolului Simona Halep: Începutul anului a fost unul greu pentru mine. Nu ştiam dacă voi juca la Turneul Campioanelor

Simona Halep: Începutul anului a fost unul greu pentru mine. Nu ştiam dacă voi juca la Turneul Campioanelor

"La începutul anului, primele patru luni au fost foarte grele pentru mine. Nu ştiam dacă voi putea să joc în acest an pentru că eram foarte bolnavă şi nu puteam să stau pe teren nici 15 minute. Am avut nişte infecţii. M-am impus la Madrid, apoi am crezut că există şansa să ajung la Singapore, dar până la US Open nu m-am gândit că pot să mă calific. Ştiam că există o şansă, dar nu am crezut 100 la sută că pot să ajung acolo, aşa că sunt foarte fericită că voi juca acolo pentru al treilea an la rând", a declarat Simona Halep pentru site-ul WTA.

Sportiva în vârstă de 25 de ani crede că îşi merită locul la Turneul Campioanelor de la Singapore, în ciuda faptului că nu a cucerit încă un titlu la turneele de Mare Şlem.

"Simt de la antrenamente că nivelul jocului meu este foarte înalt. Evident, nu ştii niciodată ce se poate întâmpla când întâlneşti o adversară puternică, dar am încredere în jocul meu, totul depinde de mine. La începutul anului era foarte dificil să gândesc aşa. După Madrid, am jucat foarte bine. Am pierdut câteva meciuri cu Serena şi Kerber în ultimele trei, patru luni. Şi, da, mă simt bine şi simt că merit să fiu acolo. Desigur, nu am câştigat încă un turneu de Mare Şlem încă, dar am jucat bine la turneele importante." 

Odată cu retragerea americancei Serena Williams de la Singapore, Halep a devenit a treia favorită, după germanca Angelique Kerber şi poloneza Agnieszka Radwanska. Karolina Pliskova (Cehia), Garbine Muguruza (Spania), Madison Keys (SUA) şi Dominika Cibulkova (Slovacia) sunt celelalte jucătoare calificate, iar britanica Johanna Konta este favorită pentru ultimul loc.

"Trebuie să joci bine acolo, pentru că toate jucătoarele din top 8 practică un tenis nebunesc, aşa că trebuie să fiu pregătită", a conchis Halep.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici