Simona Halep, învinsă de Konta în optimi la Wuhan, după ce a avut 5-1 în decisiv

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5, de britanica Johanna Konta, locul 66 WTA, venită din calificări, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan, după ce românca a condus cu 5-1 în decisiv.

6110 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, învinsă de Konta în optimi la Wuhan, după ce a avut 5-1 în decisiv

Simona Halep, învinsă de Konta în optimi la Wuhan, după ce a avut 5-1 în decisiv (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Partida a durat două ore şi 18 minute.

Simona Halep, încurajată din tribunele arenei principale de la Wuhan de mama sa, a fost surprinsă de jocul la risc, pe marginile terenului, impus de Konta. Jucătoarea născută la Sydney, în Australia, în vârstă de 24 de ani şi înaltă de 1,8 metri, a servit foarte bine, mult în exteriorul terenului, apoi a trimis mingea în partea opusă. Românca a fost supusă astfel unor sprinturi constante de-a lungul liniei de fund. De asemenea, sportiva britanică a speculat serviciul slab al Simonei, cu retururi puternice, care au obligat-o pe Halep să joace departe de teren şi să lovescă mingea din poziţii inconfortabile.

Chiar în aceste condiţii, de mobilitate redusă şi fără sprijin din serviciu, jucătorea din Constanţa ar fi putut tranşa victoria în favoarea ei, pentru că a condus cu 5-1 în decisiv.

Konta a câştigat pe serviciul rivalei la singura minge de break din setul I, apărută în ghemul al doilea. Break-ul a fost suficient pentru ca britanica să-şi treacă pe tabelă primul set, cu 6-3, după 34 de minute. În setul al doilea, Halep a reuşit primul break la 2-1 în favoarea ei, apoi s-a desprins la 4-1, însă Konta a revenit până la 4-3, cu ghemul al şaptelea câştigat pe serviciul Simonei. Halep a făcut rebreak şi a închis setul tot cu 6-3, după alte 44 de minute.

Setul decisiv a lăsat impresia că Johanna Konta acuză efortul depus în cele patru meciuri disputate anterior la Wuhan, două în calificări şi două pe tabloul principal, faţă de numai o partidă jucată de Halep. Românca a reuşit un break în primul ghem şi pe al doilea în ghemul al cincilea, iar scorul a ajuns la 5-1. Numărul greşelilor neforţate comise de Konta se înmulţise, astfel că victoria părea o formalitate pentru jucătoarea română. Însă Konta a luptat pentru fiecare minge şi a devenit din ce în ce mai precisă pe măsură ce recupera diferenţa faţă de adversară. Unghiurile largi ale mingilor sportivei britanice au semănat neîncredere în jocul Simonei Halep, care nu a avut nici măcar o dată ocazia să închidă meciul. Crispată şi fără soluţii, Halep a pierdut şase ghemuri la rând şi meciul totodată, după 5-7 în decisiv.

După eliminarea suferită la Guangzhou, în sferturi, în faţa unei jucătoare slab clasate, Denisa Allertova, locul 74 WTA, Simona Halep s-a înclinat din nou, de data aceasta în optimile de finală ale Wuhan Open, în urma unei înfrângeri cu o sportivă din afara Top 50 WTA. Pentru Simona Halep ar trebui să urmeze participarea la turneul de la Beijing, din categoria Premier Mandatory, care începe săptămâna viitoare, înaintea finalei sezonului de la Singapore, unde are de onorat ultimul act atins anul trecut.

În faza următoare, Konta o va întâlni pe jucătoarea americană Venus Williams, locul 24 WTA, care a învins-o, miercuri, pe Carla Suarez Navarro (Spania), cap de serie numărul 7 şi locul 10 WTA, scor 6-3, 6-4.

Calificarea în optimi este recompensată la Wuhan cu un premiu de 26.000 de euro şi cu 105 puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul doi la Wuhan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici