Simona Halep, învinsă de Maria Şarapova în sferturi la Cincinnati. Românca pierde din nou în decisiv în faţa rusoaicei

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

3169 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, învinsă de Maria Şarapova în sferturi la Cincinnati. Românca pierde din nou în decisiv în faţa rusoaicei

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primul set a fost unul al break-urilor. Cele două jucătoare nu au putut să-şi fructifice serviciul, cu o excepţie, realizată de Halep, la scorul de 2-1. Ghemurile au fost disputate, dar românca a reuşit să câştige primul set, cu 6-3. Diferenţa a fost făcută de mobilitatea Simonei, care i-a permis o defensivă dezarmantă în faţa agresivităţii adversarei, dar şi de "generozitatea" Mariei Şarapova în ceea ce priveşte dublele greşeli (5 faţă de 2 Haep) şi greşelile neforţate (22-5). Halep a încercat şi a reuşit în acest prim set să lungească schimburile de mingi şi acest lucru a incomodat-o pe rusoaică.

TITLURILE ZILEI

Aflată în dificultate, Şarapova a apelat din nou la arsenalul de trucuri din dotare, întârzierea serviciului şi mingile aruncate greşit în momentele în care se pregătea să servească. La scorul de 1-4, ea a cerut time-out pentru a primi sfaturile antrenorului Sven Groeneveld, apoi după primul set a cerut să meargă la cabine pentru a-şi schimba echipamentul, lipsind aproape cinci minute. Antrenorul Simonei Halep, Wim Fissette, a profitat de această întrerupere şi i-a acordat şi el câteva sfaturi elevei sale.

Halep nu a părut afectată de pauză şi a început bine al doilea set. Ea s-a distanţat la 2-0, după un break în ghemul al doilea, dar din acel moment Şarapova a trecut la conducerea jocului. Fără a mai face cadouri şi cu lovituri din ce în ce mai puternice şi mai precise, care au zdruncinat apărarea Simonei Halep, rusoiaca a reuşit două break-uri la rând, şi-a câştigat în premieră serviciul la scorul de 1-2 şi a urcat scorul la 3-2 în favoarea ei. Halep a avut o tresărire de orgoliu, egalând pe serviciul adversarei, însă Şarapova a făcut rebreak şi a dus apoi scorul la 5-3. La 5-4, Şarapova a avut 40-0 pe serviciul ei, Halep a egalat, dar rusoiaca a câştigat până la urmă setul, cu 6-4, după aproape 50 de minute de joc.

Înaintea decisivului, românca a mers şi ea la vestiare. Ea a început la fel de bine şi acest ultim set, a condus din nou cu 2-0 şi, tot ca în setul precedent, a fost egalată. Apoi cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 4-4, când Şarapova a reuşit break-ul. Un moment controversat s-a petrecut la 5-4 şi 15-15 pentru Şarapova. Arbitrul a strigat aut pe o minge ce părea câştigată de Halep, românca a cerut challenge, iar reluarea i-a dat dreptate. Arbitrul de scaun a decis repetarea punctului, stârnind protestele româncei, care a susţinut că arbitrul a strigat aut după ce Şarapova a jucat mingea şi a trimis-o în fileu. Punctul s-a repetat şi a fost câştigat de rusoiacă, ea încheind ulteror şi setul, cu 6-4, după un meci de două ore şi 32 de minute de joc.

Aceasta a fost cea de-a cincea înfrângere suferită de Halep în faţa Mariei Şarapova, din tot atâtea partide disputate. Prima întâlnire dintre cele două sportive a avut loc în turul doi al turneului de la Indian Wells din 2012, Şarapova câştigând cu scorul de 6-3, 6-4. În acelaşi an, dar în primul tur de la Beijing, Şarapova s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5. În primăvara acestui an, Maria Şarapova a câştigat finala turneului de la Madrid, scorul fiind 1-6, 6-2, 6-3, iar apoi s-a impus în finală la Roland Garros, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la turneul de la Cincinnati cu un premiu de 64.170 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

La ediţia trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins tot faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanţa avea de apărat 225 de puncte la turneul american.

Simona Halep va participa săptămâna viitoare la turneul Premier de la New Haven, unde este deţinătoarea trofeului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici