Simona Halep s-a CALIFICAT în sferturile turneului de la Wimbledon. Românca a învins-o cu 6-3, 6-0 pe Zarina Dias (Kazahstan) şi o va întâlni pe Sabine Lisicki

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva Zarina Dias din Kazahstan, poziţia 72 în ierarhia mondială, calificându-se în premieră în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

9375 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a CALIFICAT în sferturile turneului de la Wimbledon. Românca a învins-o cu 6-3, 6-0 pe Zarina Dias (Kazahstan) şi o va întâlni pe Sabine Lisicki

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simona Halep a reuşit în acest an să atingă sferturile de finală la toate turneele de Grand Slam disputate, Australian Open, French Open, unde a jucat finala şi acum, la Wimbledon.

Halep a egalat cea mai bună performanţă a unei românce pe iarba londoneză, calificarea Virginiei Ruzici în sferturile de finală, în 1978 şi 1981. Cel mai bun rezultat al unui român la Wimbledon este disputarea finalei. Ilie Năstase a reuşit acest lucru de două ori, în 1972 şi 1976.

Marţi, Simona Halep şi-a dominat permanent adversara. După un prim ghem echilibrat, adjudecat de Dias pe propriul serviciu, Halep a câştigat 11 mingi la rând. Românca a obţinut un break în al treilea ghem şi altul în cel de-al nouălea, impunându-se cu 6-3 în primul set, după 29 de minute. În setul secund, Halep a avut singurele ezitări la scorul de 4-0, când Dias a beneficiat de două mingi de break. Nu şi le-a fructificat şi sportiva din Constanţa a luat setul la 0, după 28 de minute, şi meciul în mai puţin de oră.

În faza următoare Halep va juca împotriva învingătoarei din partida dintre germanca Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19, şi Iaroslava Şvedova (Kazahstan), locul 65 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un cec în valoare de 226.000 de lire sterline (aproximativ 280.000 de euro) şi 430 de puncte WTA.

Sabine Lisicki, adversara Simonei Halep în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon

Sabine Lisicki, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, pe Iaroslava Şvedova (Kazahstan), locul 65 WTA, în optimile de finală ale turenului de la Wimbledon şi va juca în faza următoare împotriva Simonei Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3.

Lisicki a avut un meci greu în optimi, fiind nevoită să joace aproape două ore. Halep a stat numai 57 de minute pe terenul doi, în meciul cu Zarina Dias, tot din Kazahstan, scor 6-3, 6-0.

Jucătoarea germană a solicitat time out medical la scorul de 1-1 în decisiv, din cauza unor dureri musculare în zona cervicală. Şi Simona Halep a părut că are ceva probleme de sănătate, ea jucând marţi, cu coapsa stângă bandajată.

Lisicki, 24 de ani, a fost finalistă anul trecut la Wimbledon, când a pierdut în faţa franţuzoaicei Marion Bartoli, scor 1-6, 4-6. Acesta este turneul de Grand Slam favorit al jucătoarei germane, ea fiind sfertfinalistă în 2009 şi 2012 şi semifinalistă în 2011.

Scorul întâlnirilor directe Halep - Lisicki este de 2-1 în favoarea româncei, care a câştigat în 2013 (Miami, turul I, 6-2, 3-6, 7-5, pe hard) şi 2014 (Madrid, optimi, 5-7, 6-3, 6-2, pe zgură). Victoria germancei datează din 2011 (turul I la Stanford, 6-1, 6-2, pe hard).

Actualul antrenor al Simonei Halep, belgianul Wim Fissette, a pregătit-o pe Sabine Lisicki, în 2013. Sprtiva germană, fostă locul 12 WTA, în 2012, a câştigat în carieră 4,7 milioane de dolari premii şi a triumfat în trei turnee, de alte cinci ori fiind finalistă.

Partida Simona Halep - Sabine Lisicki va avea loc cel mai probabil miercuri.

DESFĂŞURAREA PARTIDEI HALEP-DIAS:

UPDATE Simona Halep e în sferturi la Wimbledon! Românca o învinge pe jucătoarea din Kazahstan cu 6-3, 6-0

UPDATE 5-0 pentru Halep şi românca se află la un singur game distanţă de sferturile turneului de la Wimbledon

UPDATE Halep câştigă game-ul cu numărul 3 din setul 2, apoi se distanţează la 4-0 după un game lung pe serviciul lui Dias

UPDATE Halep începe bine şi primul set şi conduce acum cu 2-0

UPDATE Halep câştigă primul set cu 6-3.

UPDATE Halep îşi face serviciul şi se distanţează la 3-1 în primul set

UPDATE Halep câştigă din nou un game la 0, de data aceasta pe serviciul adversarei. 2-1 pentru româncă, ce urmează la serviciu

UPDATE Românca îşi face serviciul la 0

UPDATE Jucătoarea din Kazahstan câştigă primul game, după ce Halep a avut o minge de break

UPDATE Meciul a început. Jucătoarea din Kazahstan serveşte prima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici