Simona Halep: Nu am muşchi, nu sunt înaltă, astfel că puterea mea vine din interior

Jucătoarea Simona Halep le-a explicat, miercuri, jurnaliştilor la conferinţa de presă susţinută în limba engleză, după calificarea în semifinalele US Open, că nu este înaltă şi nici nu are muşchi solizi, astfel că puterea ei vine din interior, transmite corespondentul MEDIAFAX la New York.

5159 afișări
Imaginea articolului Simona Halep: Nu am muşchi, nu sunt înaltă, astfel că puterea mea vine din interior

Simona Halep: Nu am muşchi, nu sunt înaltă, astfel că puterea mea vine din interior

"Tăria mea vine din interior", a declarat, miercuri, Simona Halep, întrebată fiind de presa internaţională de unde are atâta putere, ţinând cont de loviturile imparabile din meciul cu Victoria Azarenka.

"Cred că îmi vine mai multă putere din interiorul meu în timpul jocului. Nu sunt foarte puternică fizic. După cum vedeţi, nu am muşchi solizi. Nu sunt înaltă. Am putere înlăuntrul meu. Lupt. Totdeauna este ca o mare provocare pentru mine, fiecare punct este o provocare. Aşa ca fac tot ce pot. Alerg după fiecare minge şi asta cred că mă face să fiu mai puternică în acest moment", a continuat ea.

Intrebată cum a dobândit acea putere, ea a spus: "Vine în mod natural, dinlăuntrul meu. Nu am muncit eu s-o dobândesc. Poate parinţii mei mi-au dat-o. E aşa, dobandită natural."

Ea a explicat în continuare că tăria interioară îi dă încredere să joace şi să caştige, fiind un circuit care trece prin mental.

"Ma simt tare când intru pe teren. Când am venit la acest turneu - după două rezultate bune - am simţit că am destulă putere să caştig meciuri aici. Am simţit că am şansa mea la acest turneu şi nu pot să accept să pierd. Cum a fost cu Lisicki: a fost un meci extraordinar, iar în al doilea set, când era 5-5, mi-am spus «nu pot sa pierd». Aşa că am luptat şi mi-a venit această putere. Adică am început doar să mă calmez şi să mă gândesc că pot câştiga fiecare minge", a adăugat romanca

Jurnaliştii americani au devenit şi mai curioşi, cerând în continuare detalii: "Şi, ţinând cont de puterea ta supranaturală…." "Nu e supranaturală, e doar ceva normal", a tăiat scurt Simona Halep întrebarea.

La conferinţa de presă susţinută anterior de Azarenka, aceasta a declarat că a fost surprinsă să constate ca mingile primite de la Simona Halep nu aveau efectul şi intensitatea scontate de ea.

"Ma aşteptam să fie rapidă la minge şi să joace alert, lovind mingea devreme. Însă majoritatea mingilor ei sunt cam ridicate şi ar fi trebuit să profit de asta. Dar şi-a schimbat ritmul şi au fost unele chestii de care am rămas surprinsă şi care nu se văd la televizor, decât când ai de-a face cu ele pe teren. Şi întrucât nu ne-am confruntat de mult timp, am fost surprinsă", a spus Azarenka.

Şi Pennetta, întrebată cum evaluează ambele posibile adversare din semifinală, declarase anterior ca de fapt Simona Halep este mai puternică decât Azarenka, iar lumea nu-şi dă seama de asta: "Halep nu pare atat de puternica, dar cred ca este mai puternică decât Vika. Ca să câştigi un meci împotriva ei trebuie sa câştigi fiecare punct de şapte ori. E mereu acolo, mereu în calea mingii, iar mingea revine mereu."

Simona Halep nu a ezitat să comenteze afirmaţiile ambelor adversare, complimentând-o pe Pennetta, care i-a descifrat jocul şi spunând despre ea că "este foarte deşteaptă".

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat, miercuri, în semifinalele US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, în sferturile de finală ale turneului.

În faza următoare, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici