Simona Halep s-a CALIFICAT în finala turneului de la Roma: Mă simt foarte încrezătoare. Cu cine va juca

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Roma, din Italia, de categorie Premier 5, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii în valoare totală de 2.775.745 de euro. Finala turneului de la Roma va avea loc duminică, de la 14:30.

6393 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a CALIFICAT în finala turneului de la Roma: Mă simt foarte încrezătoare. Cu cine va juca

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Roma: Mă simt foarte încrezătoare

UPDATE: Svitolina - Halep, finala turneului de la Roma, după ce Muguruza a abandonat în semifinale

 Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 8, s-a calificat în finala turneului de la Roma, desfăşurat pe zgură şi dotat cu premii de 2.775.745 de euro, fază în care va evolua cu Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4.

În penultimul act al competiţiei, Halep a învins-o, scor 7-5, 6-1, pe jucătoarea olandeză Kiki Bertens, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 15, într-o oră şi 18 minute de joc.

TITLURILE ZILEI

"Sunt foarte bucuroasă că am putut să termin meciul, pentru că e neplăcut să fii întrerupt de ploaie. Mă simt foarte încrezătoare, titlul de la Madrid mă face mai puternică, mă simt minunat şi îmi doresc să continui să joc şi să încerc să câştig acest titlu", a declarat Simona Halep, la finalul partidei.

De-a lungul întâlnirii, Halep nu a comis duble greşeli şi a avut procentaj de reuşită la serviciu de 67 la sută cu prima minge şi 64 la sută cu cea de-a doua. Ea a avut 17 lovituri direct câştigătoare şi doar nouă erori neforţate, iar adversara sa a reuşit 20 de lovituri direct câştigătoare şi a comis 31 de greşeli neprovocate. Halep a făcut şase break-uri şi şi-a pierdut serviciul de două ori.

Svitolina a obţinut calificarea în ultimul act al competiţiei, după abandonul jucătoarei spaniole Garbine Muguruza, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 3, în primul set, la scorul de 4-1 pentru ucraineancă, după 22 de minute de joc.

"Sunt puţin şocată încă din pricina acestui sfârşit. Îi doresc lui Garbine recuperare cât mai rapidă: urmează un turneu atât de important pentru ea, Roland Garros-ul, unde este deţinătoarea trofeului. Sunt, cu siguranţă, foarte emoţionată şi bucuroasă pentru că voi juca finala. Sper să mă bucur de finală, voi încerca să o câştig şi sper să reuşesc", a declarat, la finalul partidei, Svitolina.

Va fi cea de-a doua înfruntare dintre Halep şi Svitolina. Românca a câştigat primul meci, în 2013, la Sofia, în faza grupelor la Turneul Campioanelor 2, scor 6-1, 6-1.

Prezenţa în finala competiţiei garantează un cec în valoare de 230.565 de euro şi 585 de puncte în ierarhia mondială. Câştigătoarea turneului din capitala Italiei va primi 461.355 şi 900 de puncte WTA.Prezenţa în finala competiţiei garantează un cec în valoare de 230.565 de euro şi 585 de puncte în ierarhia mondială. Câştigătoarea turneului din capitala Italiei va primi 461.355 şi 900 de puncte WTA.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, va evolua pentru prima dată într-o finală la turneul de la Roma. În 2016, ea a fost eliminată în turul secund.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici