Simona Halep s-a calificat în SEMIFINALELE turneului de la Madrid. De pe locul 8 în WTA, la începutul săptămânii, românca a urcat pe 4

Simona Halep s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în semifinale la Madrid, după o demonstraţie de tenis: 6-1, 6-1 cu Vandeweghe, scrie prosport.ro.

3511 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în SEMIFINALELE turneului de la Madrid. De pe locul 8 în WTA, la începutul săptămânii, românca a urcat pe 4

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Madrid

Într-un meci în care americanca şi-a pierdut concentrarea, Halep a obţinut o victorie categorică în două seturi.

Simona a câştigat fără emoţii primul game, iar după ce Coco Vandeweghe şi-a făcut la rândul ei serviciul, românca a reuşit o serie incredibilă de nouă game-uri consecutive câştigate. Primul set a durat fix 25 de minute, iar în actul secund, Halep a ajuns foarte repede să conducă cu 4-0. Sportiva din Statele Unite a sărbătorit cu pumnii în aer câştigarea primului game din manşa a doua, întrerupând astfel seria de 9 game-uri consecutive a Simonei.

Până la final, Halep nu a mai cedat niciun punct şi s-a impus în două seturi identice, 6-1, 6-1, la capătul unui meci ce a durat 59 de minute. După victoria din meciul cu Vandeweghe, Halep va reveni pe locul 4 în clasamentul WTA, după ce, la începutul acestei săptămâni, era doar pe poziţia a 8-a.

Pentru un loc în finală, Halep va evolua cu învingătoarea din partida Kiki Bertens (Olanda), locul 19 WTA - Anastasija Sevastova (Letonia), locul 22 WTA.

Dacă va ajunge în finala competiţiei, Simona Halep ar putea să o întâlnească pe Sorana Cârstea, locul 83 WTA, care va evolua joi împotriva sportivei din Franţa Kristina Mladenovic, locul 17 WTA.

"Nu cred că am nimic de pierdut, din nou în sferturi, Coco Vandeweghe este o jucătoare dificilă, are un serviciu foarte puternic, mi se pare că e diferită faţă de Stosur. O să încerc să joc cât de bine pot, îmi doresc foarte mult să câştig, însă vom vedea ce va fi", a declarat Halep înaintea meciului.

Turneul WTA de la Madrid este dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici