Simona Halep s-a CALIFICAT în semifinalele turneului de la Madrid. Românca a învins-o pe Ana Ivanovic cu 6-2,6-2

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 4 şi locul 5 WTA, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Madrid, după ce a trecut în sferturile de finală, cu scorul de 6-2, 6-2, de sportiva sârbă Ana Ivanovici, favorita numărul 11 şi locul 12 WTA.

1899 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a CALIFICAT în semifinalele turneului de la Madrid. Românca a învins-o pe Ana Ivanovic cu 6-2,6-2

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Halep a învins-o pe Ivanovici după o oră de joc.

După un început mai slab de meci, în care Ivanovici s-a desprins la 2-0, Simona a început să-şi revină. Beneficiind şi de greşelile neforţate ale jucătoarei din Serbia, Halep a căpătat mai multă încredere şi a pus stăpânire pe partidă, ea reuşind să câştige consecutiv următoarele şase ghemuri. Nici măcar sfaturile antrenorului Astfel, după aproximativ 27 de minute, Halep a reuşit să se impună în prima manşă cu scorul de 6-2.

TITLURILE ZILEI

Edificator pentru primul set stă raportul greşelilor neforţate, 14 în dreptul Anei Ivanovici şi doar patru pentru Halep. Raportul loviturilor câştigătoare a fost 6-4 în favoarea jucătoarei din Serbia.

Setul secund a început tot cu Halep la conducere, care a obţinut un break, însă imediat Ivanovici a câştigat pe serviciul româncei. În cel de-al treilea ghem, Halep a reuşit să câştige la 0 pe serviciul lui Ivanovici. După ce fiecare sportivă şi-a câştigat propriul serviciu, Ivanovici a cerut pentru a doua oară în partidă intervenţia antrenorului, însă nici de această dată sfaturile tehnicianului nu au avut efectul scontat pentru fostul lider WTA, Halep reuşind să se distanţeze la 5-2 şi încheind partida la prima minge de meci.

Ca şi în primul set, Ivanovici a condus la capitolul lovituri câştigătoare, 8-6, dar şi la cel al greşelilor neforţate 10-9.

În urma acestei victorii, Halep şi-a luat "revanşa" pentru înfrângerea din partida contând pentru Cupa Federaţiei, care a avut loc la Bucureşti în ziua de Paşte.

Simona Halep a fost susţinută, vineri, din tribune de numeroşi români, între care şi fotbalistul echipei Getafe Ciprian Marica.

Halep o va întâlni în semifinalele turneului dotat cu premii în valoare totală de 3.671.405 euro pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, a cincea favorită şi locul 6 mondial, care a beneficiat în sferturi de abandonul liderului mondial, americanca Serena Williams.

Simona Halep şi Petra Kvitova s-au mai întâlnit o singură dată, în finala turneului de la New Haven, în 2013. Halep s-a impus atunci cu scorul de 6-2, 6-2.

Pentru calificarea în penultimul act al competiţiei, Halep va primi 390 de puncte WTA şi un cec în valoare de 172.425 de euro.

Aceasta este a doua semifinală de turneu Premier Mandatory pentru Simona Halep, după cea de la Indian Wells, din luna martie, pierdută de româncă în faţa sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici