Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Montreal

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, ocupanta locului 5 în clasamentul mondial WTA, a câştigat, vineri, scor 3-6, 6-1, 6-1, meciul disputat cu Svetlana Kuznetsova din Rusia, şi a obţinut calificarea în semifinalele turneului de la Montreal (Canada), dotat cu premii totale de 2,413,663 de dolari.

4274 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Montreal

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Montreal

Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi . Primul set a debutat cu un break din partea sportivei din Rusia, care a continuat jocul bun şi a condus, la un moment dat, chiar cu 4-0. Imediat, Simona a dat semne de revenire, dar a putut câştiga doar trei game-uri, ultimul pe serviciul adversarei. În final, Kuznetsova şi-a trecut în cont primul set, după ce a reuşit un nou break chiar în game-ul final, scor 6-3.

Actul secund a fost dominat clar de Simona Halep, care nu i-a mai permis adversarei să câştige decât un singur game. Jucătoarea de 24 de a început cu break, apoi şi-a câştigat serviciul, seria bună fiind continuată cu un nou break. La scorul de 4-0 pentru Halep, Kuznetsova a câştigat singurul game al său din setul doi. În final, cu break în ultimul game al setului, Halep şi-a trecut în cont actul secund, scor 6-1.

Setul decisiv a fost la discreţia Simonei Halep, care a nu i-a mai dat nicio şansă adversarei şi s-a impus, scor 6-1. În turul următor, Simona o va întâlni pe câştigătoarea partidei dintre Daria Kasatkina şi Angelique Kerber. Pentru calificarea în semifinalele turneului de la Montreal, jucătoarea din Constanţa va încasa un cec de 121,150 de dolari şi 353 de puncte WTA.

Datorită acestei victorii, Halep va urca, începând de luni, 1 august, pe locul 4 în clasamentul WTA, devansând-o pe Agnieszka Radwanska.

Simona Halep: Am fost puţin nervoasă în primul set. Nu reuşeam să fiu agresivă, nu simţeam mingea

Simona Halep a învins-o, vineri, scor 3-6, 6-1, 6-1, pe Svetlana Kuzneţova (Rusia, 11 WTA) şi a obţinut calificarea în semifinalele turneului de la Montreal (Canada), iar la finalul partidei sportiva de 24 de ani a recunoscut că a intrat greu în meci.

Datorită acestei victorii, Halep va urca, începând de luni, 1 august, pe locul 4 în clasamentul WTA, devansând-o pe Agnieszka Radwanska. Halep s-a declarat fericită că a reuşit, în cele din urmă, să o învingă pe sportiva din Rusia.

"Sunt foarte fericită că am câştigat în faţa ei, pentru că întotdeauna când joc cu Svetlana (n.r. Kuzneţova) îmi este greu. Am fost puţin nervoasă în primul set. Nu reuşeam să fiu agresivă, nu simţeam mingea. Apoi am vrut doar să lovesc mingea, să fiu agresivă, să-mi fac jocul. Am făcut totul, am luptat, am jucat cât de bine am putut. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au venit să mă susţină şi sper să ne vedem şi mâine", a declarat Halep imediat după victoria din sferturile turneului de la Montreal.

În turul următor, Simona o va întâlni pe câştigătoarea partidei dintre Daria Kasatkina şi Angelique Kerber. Pentru calificarea în semifinalele turneului de la Montreal, jucătoarea din Constanţa va încasa un cec de 121,150 de dolari şi 353 de puncte WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici