Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 2 şi locul 3 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, pe sportiva italiană Sara Errani, locul 15 WTA, şi s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

2495 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Stuttgart

Simona Halep (Imagine: Hepta)

Halep s-a impus după un meci care a durat o oră şi 22 de minute.

Errani are un stil ciudat de joc. Ea este "cuminte" pe propriul serviciu, dar devine extrem de agresivă pe cel al adversarei. Nu bubuie mingea, dar e tence şi mobilă, posedând o bună lovitură de dreapta. Foloseşte des venirile la fileu, nu degeaba este pe locul 2 WTA la dublu. Evoluţia italiencei e "versatilă", trecând cu uşurinţă din defensivă în ofensivă, şi "iritantă", când găseşte unghiuri imposibile după ce respinge in extremis o minge.

Ciudată a fost şi desfăşurarea partidei de vineri. Halep a început bine, a făcut multe puncte şi s-a distanţat la 2-0, cu un break în ghemul al doilea. Acesta a deschis o serie de 11 ghemuri în care cele două jucătoare nu şi-au putut fructifica serviciul. O serie break-rebreak ce părea fără sfârşit. Având avantajul primului ghem, câştigat pe propriul serviciu, Halep şi-a trecut pe tabelă primul set, cu 6-4, după 39 de minute.

În setul al doilea, Errani a început cu break, apoi şi-a pierdut serviciul, la rândul ei. La 1-1, cele două sportive şi-au luat serviciul în următoarele două ghemuri, o combinaţie unică în acest meci. Italianca a reuşit un nou break la scorul de 2-2, dar Halep a câştigat trei ghemuri la rând, al doilea fiind pe propriul serviciu. La 5-3, italianca a salvat o minge de meci, a obţinut apoi un nou break şi s-a apropiat la 5-4. Din nefericire pentru ea, a urmat iar la serviciu şi nu a putut decât să salveze alte două mingi de meci, recunoscându-se învinsă după un nou set pierdut la 4 şi 82 de minute de joc.

Vineri, Simona Halep a reuşit şi lovituri încântătoare (27-15 la "câştigătoare"), dar a comis şi foarte multe greşeli neforţate (21-16), mai ales în momentele în care încerca să accelereze jocul, să puncteze decisiv. A părut deconectată şi fără concentrare sută la sută, dar nici nu a avut nevoie. Cu un aer uşor plictisit, Halep a controlat meciul şi nu a fost niciodată cu adevărat în pericol de a-l scăpa din mână. Pare să îngrijoreze doar mâna pe care a dus-o de mai multe ori la muşchii abdominali, unde a mai fost accidentată în trecut.

În faza următoare, Halep va juca împotriva învingătoarei din partida Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4 - Carla Suarez Navarro (Spania), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 8, meci care urmează să se dispute imediat.

Românca are palmares pozitiv cu ambele posibile adversare, 2-1 cu Wozniacki şi 5-4 cu Navarro.

Anterior acestui meci, jucătoarea română şi cea din Italia şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând câte o partidă cu scor categoric. În 2013, în turul al treilea al turneului de la Miami, Errani s-a impus cu 6-1, 6-0. Halep şi-a luat revanşa anul trecut, în sferturile de finală ale turneului de la Doha, cu scorul de 6-2, 6-0.

Cealaltă semifinală va fi cunsocută după disputatea partidelor Angelique Kerber (Germania), locul 14 WTA - Ekaterina Makarova (Rusia), locul 8 WTA şi cap de serie numărul 6 şi Caroline Garcia (Franţa), locul 29 WTA - Madison Brengle (SUA), locul 43 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Stuttgart cu un cec în valoare de 28.601 de euro şi cu 185 de puncte WTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici