Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wuhan: Sper ca anul acesta să reuşesc un parcurs mai bun

Simona Halep, aflată pe locul 5 WTA, s-a calificat, joi dimineaţă, în semifinalele turneului Premier 5 de la Wuhan, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 2.589.000 de dolari, după ce a învins-o, scor 6-4, 6-2, pe Madison Keys (SUA, 9 WTA) în sferturile de finală ale competiţiei.

2198 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wuhan: Sper ca anul acesta să reuşesc un parcurs mai bun

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wuhan (Imagine Hepta)

Partida a durat o oră şi 16 minute şi a fost începută ezitant de Simona Halep, care i-a permis sportivei din Statele Unite să se desprindă la 2-0 şi 3-1, dar a patra favorită de la Wuhan nu a cedat şi a întors setul în favoarea sa. Halep a câştigat imediat pe serviciul adversarei şi a egalat, scor 3-3. Sportiva originară din Constanţa, care a împlinit marţi vârsta de 25 de ani, a mai făcut un break în game-ul nouă şi a închis apoi manşa în favoarea sa, cu 6-4.

Setul secund a fost la discreţia Simonei Halep, care nu şi-a pierdut deloc serviciul şi a reuşit să câştige de două ori pe serviciul advers, pentru a se impune cu 6-2. În schimb, Halep a avut, de-a lungul meciului, 7 şanse de break, dintre care a concretizat cinci. Două a fost şi numărul dublelor greşeli comise de jucătoarea română, care a avut un procentaj la primul serviciu de 65 la sută.

Simona Halep şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 117,770 de dolari şi 350 de puncte WTA, iar în runda următoare va juca cu învingătoarea dintre Johanna Konta (13 WTA) şi Petra Kvitova (16 WTA).

Simona Halep, a patra favorită şi numărul 5 WTA, a declarat după victoria cu Madison Keys (SUA, 9 WTA) că diferenţa în acest joc s-a făcut la retur.

"M-am bucurat de timpul petrecut pe teren, le mulţumesc tuturor celor care au venit astăzi să urmărească meciul. Ştiam că va fi o partidă grea, am returnat bine. Sper ca anul acesta să reuşesc un parcurs mai bun la Turneul Campioanelor decât la ediţia precedentă. Vreau să mă simt bine pe teren pentru că doar atunci când mă simt bine pot juca la nivel înalt", a declarat Simona Halep la finalul întâlnirii cu Madison Keys din sferturile de finală de la Wuhan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici