Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Stuttgart: Cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest an

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, ocupanta locului 5 în clasamentul WTA, a câştigat, vineri seară, scor 6-3, 6-1, meciul disputat cu Anastasija Sevastova (Letonia, 26 WTA) în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 710.900 dolari.

4383 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Stuttgart: Cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest an

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Stuttgart (Imagine: Anton Denisov/ Hepta)

Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi un minut. În primul set, echilibrul s-a rupt în game-ul al patrulea, când Halep a reuşit să facă break, dar Sevastova a revenit imediat şi l-a recuperat. Până la 5-3, cele două jucătoare n-au reuşit să-şi păstreze serviciul, iar Halep, ajunsă în postura de a servi pentru a-şi adjudeca primul act, a câştigat setul, scor 6-3, în 32 de minute.

Simona Halep a luat distanţă rapid în setul doi, scor 4-0, şi i-a mai cedat adversarei din Letonia doar un singur game. În final, după 29 de minute, cea mai bine clasată jucătoare română în ierarhia mondială şi-a trecut în cont şi actul secund, scor 6-1, şi a pus capăt partidei din sferturile de finală.

În penultimul act al competiţiei de la Stuttgart, Halep o va întâlni pe Laura Siegemund (Germania, 49 WTA), care a trecut, în sferturi, de sportiva rusă Karolina Pliskova. Pentru accederea în semifinale, sportiva din Constanţa va încasa un cec în valoare de 30,563 de dolari şi 185 de puncte în clasamentul mondial.

Halep: Cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest an

După meci, Halep s-a declarat încântată de performanţa atinsă, precizând că a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului."Sunt foarte fericită pentru că voi juca a doua mea semifinală, aici, în Stuttgart. Am jucat foarte bine astăzi şi am fost rapidă. Am fost nevoită să aştept foarte mult să joc astăzi. Cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest an. Am început să simt ritmul, am început să simt jocul şi mă simt foarte increzătoare pe teren", a declarat Halep după victoria din sferturi.

În semifinale, Halep o va întâlni pe Laura Siegemund, jucătoare în faţa căreia are de luat o revanşă. Antul trecut, Sigemund o elimina pe Halep chiar în primul tur al acestui turneu, după un zdrobitor 6-1, 6-2.

"Ştiu foarte bine împotriva cui voi juca, pentru că am evoluat împotriva ei aici, anul trecut, în primul meci şi cred că am luat doar trei game-uri. Sper ca mâine să am un meci mai bun. Ştiu că publicul va fi de partea ei, dar voi încerca să mă bucur de meci şi voi dat totul pentru a învinge", a mai spus Halep.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici