Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros. Cine va fi adversara româncei în această fază a competiţiei

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, duminică, pe Evghenia Rodina, locul 91 WTA, cu scorul de 7-5, 6-4, şi s-a calificat în manşa a doua a turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

2218 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros. Cine va fi adversara româncei în această fază a competiţiei

Simona Halep (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Partida, care a avut loc pe arena principală a complexului de la Roland Garros, Philippe-Chatrier, a durat o oră şi 16 minute.

Finalistă anul trecut la French Open, unde are de apărat 1.300 de puncte, Halep a început bine meciul cu Rodina şi a condus cu 4-1, după două break-uri consecutive, reuşite la 1-1 şi 3-1. A urmat o scădere în jocul româncei, de care Rodina a profitat imediat. Rusoiaca a făcut rebreak, s-a apropiat la 3-4, apoi a câştigat din nou pe serviciul adversarei, la 4-5. Într-un moment foarte important al meciului, în ghemul al unsprezecelea, când părea că este pe val, Rodina a comis două erori uşoare, cedându-şi serviciul. Halep a închis apoi setul, cu 7-5, după 36 de minute.

În al doilea set, cele două jucătoare au "mers" cap la cap până la 3-3. Halep a obţinut un break, dar Rodina a egalat imediat, dar românca a câştigat următoarele două ghemuri, impunându-se cu 6-4, după alte 40 de minute.

În general, un început bun de turneu pentru Simona Halep, un meci pe care l-a controlat, dar în care a arătat şi câtea momente de slăbiciune.

În faza următoare, Halep va juca împotriva croatei Mirjana Lucici-Baroni, care a învins-o, duminică, pe americanca Lauren Davies, locul 64 WTA, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3.

Românca nu are o amintire plăcută cu sportiva croată, în vârstă de 33 de ani. Anul trecut, în turul 3 al US Open, Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 atunci, a fost învinsă, cu scorul de 7-6 (6), 6-2, de Lucici-Baroni, care venea din calificări, aceasta fiind singura lor întâlnire.

Mirjana Lucici, o jucătoare precoce şi foarte talentată, are în palmares o semifinală la Wimbledon în 1999 şi trei titluri WTA, dar din 2004 până în 2009 a avut doare câteva prezenţe în meciuri oficiale, din cazua unor probleme de familie.

Calificarea în turul 2 la Roland Garros este recompensată cu 70 de puncte WTA şi un premiu de 50.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici