Simona Halep s-a hotărât: Nu va juca la Fed Cup. Care este motivul pentru care sportiva nu va participa/ Cine îi va lua locul pe teren

Simona Hale a decis să nu participe la Fed Cup. Motivul îl reprezintă accidentarea suferită la Australian Open, iar pentru a nu risca o nouă accidentare şi o recuperare îndelungată, numărul doi mondial va rămâne în tribune.

2439 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a hotărât: Nu va juca la Fed Cup. Care este motivul pentru care sportiva nu va participa/ Cine îi va lua locul pe teren

Simona Halep s-a hotărât: Nu va juca la Fed Cup. Care este motivul pentru care nu va intra în teren

Sâmbătă, cu fix o săptămână înaintea meciului cu Canada, Halep a vorbit despre problemele fizice care-i dau bătăi de cap şi a anunţat că abia miercuri va şti dacă va putea intra pe teren: "Fizic, sunt destul de ok, talpa dreaptă este încă cu probleme, dar s-a dezumflat, nu mai este aşa umflată. Încerc să fac tratament zilnic şi încerc să ajung pe teren cât mai repede", a fost mesajul Simonei.

Mergea, a cărui carieră a fost marcată de multe momente în care accidentările l-au ţinut departe de teren, ultimul sezonul trecut, e de părere că Simona nu trebuie să forţeze şi că prioritară este starea de sănătate: "Din proprie experienţă spun, cred că e mai bine să te opreşti, să te vindeci şi, în acelaşi timp, să continui să faci pregătirea, atât timp cât nu te afectează. Dar condiţiile de meci sunt cu totul altele. Stresul e unul destul de mare în meciuri şi doar ea îşi poate da cu părerea aiai. Numai ea poate lua o decizie, pentru că noi nu putem fi în adidaşii ei"

TITLURILE ZILEI

Meciul România - Canada se va juca între 10 şi 11 februarie, la Cluj, iar Florin Segărceanu le-a convocat iniţial, în afara Simonei Halep, pe Sorana Cîrstea şi Irina Begu pentru partidele de simplu, dar şi pe Raluca Olaru, în eventualitatea unui meci decisiv la dublu.

Canada vine cu garda a doua, din care fac parte Carol Zhao, Bianca Andreescu, jucătoare cu origini româneşti, Katherine Sebov şi Gabriela Dabrowski, toate patru clasate mai jos de locul 140 WTA.

Ana Bogdan o va înlocui pe Simona Halep în lotul pentru meciurile de FedCup

Aflată la cea mai bună clasare a carierei, locul 86 WTA, Ana Bogdan (25 de ani) a fost chemată luni la lotul de Fed Cup al României pentru meciul din week-end, de la Cluj, contra selecţionatei Canadei.

Învingătoarea va juca în barajul de calificare pentru Grupa Mondială 1, în timp ce învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială 2.

Antrenorii Florin Segărceanu şi Alina Tecşor au convocat-o pe jucătoarea din Sinaia după ce au decis ca Simona Halep să nu intre pe teren în confruntarea din moderna sală polivalentă din Cluj. Siteul DoarTenis a scris în această dimineaţă că eleva lui Darren Cahill va merge la meci, însă îşi va încuraja colegele din tribună pentru a nu se abate de la refacerea firească de după maratonul de la Australian Open.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici