Simona Halep s-a retras de la Sankt Petersburg, înaintea fazei sferturilor de finală: Genunchiul meu nu este bine. Am simţit dureri şi cred că era riscant să joc

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, s-a retras, vineri, înainte de meciul din sferturile de finală ale turneului WTA de la Sankt Petersburg, unde era principala favorită, din cauza unei accidentări la genunchi, informează site-ul competiţiei.

798 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a retras de la Sankt Petersburg, înaintea fazei sferturilor de finală: Genunchiul meu nu este bine. Am simţit dureri şi cred că era riscant să joc

Simona Halep s-a retras de la Sankt Petersburg, înaintea fazei sferturilor de finală (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, urma să joace, în sferturile de finală, împotriva rusoaicei Natalia Vikhlyantseva (19 ani, locul 115 WTA), sportivă venită din calificări.

În optimile de finală, Halep, care a beneficiat de un bye în runda inaugurală, a trecut de sportiva croată Ana Konjuh (39 WTA), scor 6-4, 7-6 (2).

Vikhlyantseva devine astfel prima semifinalista a turneului din Rusia, fază în care va juca împotriva câştigătoarei dintre Kristina Mladenovic (Franţa, 51 WTA) şi Roberta Vinci (Italia, 21 WTA).

Turneul WTA Premier de la Sankt Petersburg se dispută pe suprafaţă dură în sală şi este dotat cu premii totale în valoare de 776.000 de dolari.

Simona Halep: Genunchiul meu nu este bine. Am simţit dureri şi cred că era riscant să joc

Simona Halep şi-a exprimat dezamăgirea după ce, vineri, s-a retras în sferturile de finală ale turneului WTA de la Sankt Petersburg, din cauza unei accidentări.

Halep, care era principala favorită la Sankt Petersburg, spune că ar fi fost riscant să intre pe teren în meciul cu Vikhlyantseva, în condiţiile în care accidentarea la genunchi, din cauza căreia a avut de suferit şi la Australian Open, a recidivat.

"Sunt foarte dezamagită că a trebuit să mă retrag din sferturile de finală astăzi, dar genunchiul meu nu este deloc bine. Am simţit dureri şi cred ca era riscant sa joc", a declarat sportiva de 25 de ani la o conferinţă de presă.

În ciuda accidentării, Simona s-a simţit bine la turneul din Sankt Petersburg, la care îşi doreşte să revină în viitor: "Vreau să mă întorc la Sankt Petersburg şi sper că data viitoare voi fi sănătosă şi voi face meciuri frumoase aici".

Halep mai rămâne în oraşul din Rusia, pentru că vineri are programată o întâlnire cu fanii, după care va reveni în România pentru a se recupera înaintea meciului cu Belgia din Fed Cup.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici