Simona Halep, sfătuită pentru prima dată într-un meci de Darren Cahill, în timpul partidei cu Alize Cornet

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, a fost sfătuită pentru prima dată în timpul unui meci de antrenorul australian Darren Cahill, duminică, în timpul partidei cu franţuzoiaca Alize Cornet, locul 21 WTA, din turul întâi al turneului de la Madrid.

475 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, sfătuită pentru prima dată într-un meci de Darren Cahill, în timpul partidei cu Alize Cornet

Simona Halep, sfătuită pentru prima dată într-un meci de Darren Cahill, în timpul partidei cu Alize Cornet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La scorul de 6-5 pentru Cornet, în primul set, Darren Cahill a intrat pe teren şi i-a cerut jucătoarei române să rămână pozitivă: "De fiecare dată când o împingi în exterior cu lovitura de dreapta reuşind un bun progres în adâncime, ea scapă cu o «tăiată». De fiecare dată când loveşte «tăiat» cu dreapta sau cu reverul, asigură-te că faci doi paşi în faţă şi iei mingea cu o mişcare amplă. De cinci sau şase ori ai pus-o în dificultate în defensivă, dar ea a revenit în punct. Serveşti foarte bine, mergi mai departe şi totul e în regulă, ai destule şanse. Continuă să te mişti, nu-ţi fie frică să joci puncte lungi. Rămâi fermă pe lovitura de dreapta, nu-ţi fie frică că ratezi mingea. Rămâi pozitivă, este echilibrat ca dracul".

El a revenit pe teren şi la scorul de 2-1 pentru Halep, în al doilea set, spunându-i sportivei române că nu foloseşte când trebuie "scurtele". "Doar una sau două scurte pe set... Când e timpul potrivit, nu când eşti sub presiune, ci când ai timp la dispoziţie. Îmi place acest «forehand cross»... Joacă fiecare punct, continuă să lupţi!"

Cahill a urmărit partida alături de Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, în aceeaşi lojă cu antrenorul oficial al sportivei din Constanţa, Victor Ioniţă.

Halep colaborează cu Cahill de la ediţia din acest an a turneului de la Indian Wells. Antrenorul australian i-a pregătit în trecut pe foştii lideri ATP Lleyton Hewitt şi Andre Agassi. Fost jucător profesionist, australianul a lucrat şi cu Sorana Cîrstea, când sportiva din Târgovişte făcea parte din programul adidas de dezvoltare a carierei tinerilor jucători. Cahill este şi acum tehnician în programul adidas, compania de echipament sportiv fiind sponsorul Simonei Halep. Din această postură, el lucrează cu mai mulţi jucători sponsorizaţi de firma germană.

Cahill va colabora cu a doua jucătoare a lumii şi pe timpul sezonului de zgură, care culminează cu French Open.

La ultimele meciuri, de la turneul de la Stuttgart, Simona Halep a apelat din ce în ce mai puţin la antrenorul ei, Victor Ioniţă, în timpul partidelor.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, finalistă la ediţia precedentă a Madrid Open, a fost învinsă, duminică, de sportiva franceză Alize Cornet, locul 28 WTA, cu scorul de 7-6 (6), 6-3, în prima manşă a turneului de categorie Premier din capitala Spaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici