Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat în optimile de finală ale probei de dublu de la Miami

Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat, vineri seară, în optimile de finală ale probei de dublu, în cadrul turneului Premier Mandatory de la Miami, cu o victorie scor 7-6(3), 7-6(6), în faţa perechii formate din Bethanie Mattek-Sands şi Julia Goerges.

1292 afișări
Imaginea articolului Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat în optimile de finală ale probei de dublu de la Miami

Simona Halep şi Irina Begu s-au calificat în optimile de finală ale probei de dublu de la Miami

Team Sirina' i-a stricat, astfel, aniversarea lui Bethanie Mattek-Sands, la Miami, în ziua în care americanca, aflată la primul turneu disputat la revenirea în circuit după o teribilă accidentare la genunchi, a împlinit 33 de ani.

Protagonistă a unui adevărat thriller în primul meci jucat la simplu, joi, împotriva lui Oceane Dodin, Simona Halep nu a scăpat de emoţii nici la dublu. Primul set a durat 48 de minute, iar româncele au luptat din greu pentru a recupera de două ori deficit de un break. Simona a setat nota tiebreak-ului, servind inspirat, Irina a săpat, apoi, mai adânc în încrederea adversarelor cu un lob bine executat, iar decisivul manşei întâi s-a încheiat fără punct câştigat pe lansare de Gorges şi Mattek-Sands.

TITLURILE ZILEI

Replica a venit prompt din partea perechii Goerges / Mattek-Sands în startul setului doi. Bethanie şi Julia au speculat pe serviciul Irinei şi au luat avantaj de un break în game-ul patru, desprinzându-se la 3-1, însă Begu şi Halep au găsit breşa pe lansarea campioanei de la US Open şi au recuperat break-ul cedat, din contul lui Mattek-Sands. Imediat, Irina a trecut printr-un nou moment dificil pe serviciu, fiind nevoită să apere trei mingi de break. A trecut cu brio testul presiunii, 'team Sirina' a egalat la 4, iar setul doi a alunecat spre acelaşi deznodământ ca şi primul, în tiebreak. De această dată, decisivul a fost mult mai strâns. A fost nevoie de a doua minge de meci pentru ca româncele să sărbătorească: la 6-6, Simona a reacţionat bine la fileu şi a luat mini-break-ul decisiv. Apoi, pe serviciul Irinei, tot Simona a dat lovitura decisivă, de pe linia de fund a terenului, punând capăt meciului după o oră şi 43 de minute.

În optimi, Simona Halep şi Irina Begu vor înfrunta perechea formată din Raquel Atawo (35 ani, SUA) şi Anna-Lena Groenefeld (32 ani, Germania) - învingătoare-surpriză în faţa favoritelor cinci, Hlavackova şi Strycova, scor 7-6(7), 7-6(0).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici