Simona Halep spune că a fost mai dezamăgită când a pierdut în primul tur la Wimbledon

Simona Halep a declarat că a fost mai dezamăgită când a fost eliminată în primul tur la turneul de la Wimbledon, de anul trecut, decât acum, când a pierdut în aceeaşi fază la Australian Open.

1103 afișări
Imaginea articolului Simona Halep spune că a fost mai dezamăgită când a pierdut în primul tur la Wimbledon

Simona Halep spune că a fost mai dezamăgită când a pierdut în primul tur la Wimbledon (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"La Wimbledon a fost dezamăgirea mai mare, acum eram bolnavă şi nu eram sută la sută. La Wimbledon eram bine, doar că mental am simţit o presiune foarte mare şi nu am putut să fac faţă. Acum a fost totul pe sănătate. Nu am fost pregătită pentru că am avut foarte multe probleme în ultima perioadă. Nu vreau să găsesc scuze, dar din cauza răcelii, din cauza problemelor cu stomacul dinainte să plec, tendonul, toate la un loc nu m-au lăsat să fac ceea ce puteam pe teren. Nu vreau să-mi găsesc scuze, trebuie să-mi revin. Înainte să plec am avut o infecţie şi nu m-am antrenat o perioadă. Nu am fost foarte bine pregăttă, dar am crezut că o să-mi treacă şi o să-mi revin. Chiar eram pe antibiotice când am plecat. Antrenorul a înţeles, a văzut şi el, pentru că a fost zi de zi lângă mine şi a văzut cât de greu mi-a fost. A zis că trebuie să-mi revin, prima dată şi apoi să muncesc din greu ca să ajung la nivelul la care eram înainte. O să stau mai mult în casă până o să mă acomodez cu frigul de afară", a declarat Halep, joi, la sosirea în România.

Simona Halep nu îşi explică seria de eliminări suferite de favorite la turneele din acest în acest an, bănuind că e vorba tot de accidentări: "În Australia au fost multe accidentări. Şi la primele turnee. Nu ştiu ce să zic, nu pot să comentez pentru că nu ştiu ce e în interiorul fiecărei echipe. Dar aşa cum mi s-a întâmplat şi mie, multora din Top 10 li s-a întâmplat să fie accidentate sau răcite şi să nu poată să performeze la nivel maxim."

Românca nu este mirată de faptul că jucătoarea care a învins-o la Australian Open, chinezoaica Shuai Zhang, locul 133 WTA, a ajuns în turul al treilea al competiţiei. "Dacă eram sută la sută, părerea mea este că am jocul necesar ca să o bat, dar în ziua respectivă a fost mai bună şi trebuie să-i acordăm toate meritele, pentu că a jucat un tenis foarte solid. Nu m-am gândit că ar fi o surpriză să o bată pe Cornet pentru că aşa cum a jucat cu mine a arătat un tenis fără nicio teamă, fără nicio emoţie, a jucat tot ce avea ea şi chiar mă bucur că a câştigat şi contra lui Cornet. Cred că e un turneu bun pentru ea şi poate să facă un turneu frumos", a declarat Halep.

Simona Halep a mai spus că uneori fanii au dreptate când o critică. "Eu îi iubesc pe toţi (n.r. - şi pe cei care o critică şi pe cei care o încurajează). Se întâmplă să mă şi critice, au dreptate în multe chestii, probabil, dar ei nu ştiu tot ce se întâmplă în interiorul echipei mele, nu sunt tot timpul sănătoasă să joc sută la sută. Le mulţumesc celor care mă susţin chiar dacă pierd. În tenis nu se poate termina egal, aşa că cineva trebuie să piardă. În unele meciuri sunt eu, în altele e adversara. Aşa că eu merg înainte şi sper să am parte şi de susţinerea lor în continuare", a precizat ea.

Ocupanta locului 2 mondial afirmă că nu îi este teamă de o eventuală cădere în clasamentul WTA: "Nu mi-e teamă (n.r. - de o eventuală cădere în clasament), vreau doar să-mi revin, să fiu sănătoasă şi să joc ceea ce ştiu şi ceea ce pot în mod normal. O să vină şi punctele, o să vină şi turneele bine jucate. Simt că am şansa mea (n.r. - în acest an), dar nu vreau să mă gândesc la nimic prea mare."

Halep a adăugat că, în opinia ei, Serena Williams are prima şansă să câştige Australian Open, "dar turneul e deschis şi oricine poate câştiga, mai ales după tot ce s-a întâmplat".

În ceea ce priveşte colaborarea cu Darren Cahill, Halep spune că nu se gândeşte să renunţe la tehnicianul australian chiar dacă a fost eliminată în prima fază la Melbourne. "Nu există niciun pericol privind colaborarea cu antrenorul meu, abia am început, ne înţelegem foarte bine şi nu am de gând să-l schimb", a precizat sportiva.

Marţi, Simona Halep, cap de serie numărul 2, a fost eliminată în primul tur al Australian Open, după ce a fost învinsă, cu scorul de 6-4, 6-3, de chinezoaica Shuai Zhang, locul 133 WTA, sportivă venită din calificări. Zhang, care împlineşte, joi, 27 de ani, s-a impus într-o oră şi 18 minute şi a trecut pentru prima dată în carieră în turul al doilea al unui Grand Slam, după ce a fost eliminată de fiecare dată în manşa I la precedentele 14 prezenţe, începând din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici