Simona Halep urcă în clasamentul WTA, după eliminarea neaşteptată a Elinei Svitolina de la Moscova

Elina Svitolina (Ucraina; 4 WTA) a fost eliminată în optimile turneului WTA Moscova, iar acest lucru face ca Simona Halep (6 WTA) să urce în clasamentul mondial.

5746 afișări
Imaginea articolului Simona Halep urcă în clasamentul WTA, după eliminarea neaşteptată a Elinei Svitolina de la Moscova

Simona Halep urcă în clasamentul WTA, după eliminarea neaşteptată a Elinei Svitolina de la Moscova

Deşi nu a participat la la competiţia din Rusia, eliminarea prematură a pricipalei favorite o ajută pe sportiva noastră să urce o poziţie, pe locul 5. Svitolina a pierdut suprinzător, în faţa jucătoarei Veronika Kudermetova (Rusia; 42 WTA) într-un duel foarte disputat, în 3 seturi. După două ore şi două minute, jucătoarea din Ucraina a cedat cu 2-6; 6-1; 5-7, deşi decisivul începuse foarte bine pentru ea. Făcuse break în primul game, s-a distanţat la 2-0 pe tabelă, dar Veronika Kudermetova a revenit suprinzător şi s-a impus în prelungirile setului.

Simona Halep a anunţat iniţial că participă la WTA Moscova, dar ulterior a precizat că nu poate concura. Ea a pus decizia pe seama faptului că are o accidentare care nu o poate face să evolueze la capacitate maximă, iar în cazul în care ar fi forţat ar fi putut risca prezenţa la Turneul Campioanelor.

Top 10 WTA în acest moment:

1. Ashleigh Barty (Australia) - 7.096 puncte
2. Karolina Pliskova (Cehia) – 5.940
3. Naomi Osaka (Japonia) – 5.621
4. Elina Svitolina (Ucraina) – 5.495
5. Bianca Andreescu (Canada) - 5.041
6. Simona Halep (România) – 4.962
7. Petra Kvitova (Cehia) – 4.776
8. Kiki Bertens (Olanda) – 4.495
9. Serena Williams (SUA) – 3.935
10. Belinda Bencic (Elveţia) - 3.848

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici