Simona Halep va juca împotriva Serenei Williams în sferturi de finală la Indian Wells

Simona Halep (locul 5 WTA) a trecut, miercuri dimineaţă, de Barbora Strycova (Cehia, 37 WTA), cu scorul 6-3, 1-0 (abandon), în turneul de tenis de la Indian Wells, Statele Unite ale Americii, şi s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei, unde o va întâlni pe Serena Williams (SUA, 1 WTA).

4931 afișări
Imaginea articolului Simona Halep va juca împotriva Serenei Williams în sferturi de finală la Indian Wells

Simona Halep va juca împotriva Serenei Williams în sferturi de finală la Indian Wells (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Simona Halep a reuşit cea mai importantă performanţă din 2016, obţinând calificarea în sferturile de la Indian Wells, turneu de categorie Premier Mandatory dotat cu premii în valoare de peste 6 milioane de dolari.

În meciul cu Strycova, sportiva antrenată de Darren Cahill a revenit senzaţional după ce a fost condusă cu 3-1, câştigând setul printr-o serie de 5 game-uri consecutive. Cehoaica a resimţit o ameţeală puternică pe finalul primului act şi a hotărât să se retragă, la scorul 6-3, 1-0.

TITLURILE ZILEI

Simona, campioana en-titre de la Indian Wells, se va confrunta cu Serena Williams (1 WTA) în sferturile de finală ale competiţiei, într-un meci care va avea loc joi dimineaţă, nu mai devreme de ora 4:00 (ora României).

Americanca Serena Williams a acces în sferturi după 6-2, 6-2 cu Kateryna Bondarenko (Ucraina, 70 WTA). Constănţeanca a trecut de Serena o singură dată în carieră, în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore 2014 (hard indoor), scor 6-0, 6-2.

De partea cealaltă, Serena Williams, câştigătoare a 21 de titluri de Grand Slam, a învins-o de 6 ori pe Halep: 3-6, 6-2, 6-1 în turul doi la Wimbledon 2011 (iarbă), 6-3, 6-0 în semifinale la Roma 2013 (zgură), 6-0, 6-4 în sferturi la Cincinnati 2013 (hard), 6-3, 6-0 în finala Turneului Campioanelor 2014 (hard indoor), 6-2, 4-6, 7-5 în semifinale la Miami 2015 (hard) şi 6-3, 7-6 în finală la Cincinnati 2015 (hard).

Simona a vorbit la finalul partidei cu Barbora Strycova, spunând că ar fi încântată să o înfrunte pe Serena Williams în faza următoare, notează ProSport: "Îmi pare rău pentru Barbora, ştiu cum este să suferi din punct de vedere fizic. Sunt fericită însă pentru calificarea în sferturi şi sunt nerăbdătoare să o întâlnesc pe Serena. Am încredere în mine şi cred că o pot învinge pentru a doua oară în carieră".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici