Simona Halep, victorioasă la Australian Open. Sportiva rămâne fără set pierdut

Simona Halep s-a calificat într-o manieră entuziasmantă în optimile de finală ale Openului Australiei, după ce a învins sâmbătă dimineaţa în două seturi, în doar o oră şi 5 minute de joc, pe muntenegreana Danka Kovinic, ocupanta locului 98 în ierarhia mondială.

3006 afișări
Imaginea articolului Simona Halep, victorioasă la Australian Open. Sportiva rămâne fără set pierdut

Sursa foto: MediafaxFoto

Favorită numărul 14, Simona Halep a fost de neoprit în faţa muntenegrencei, impunându-se cu un categoric 6-2, 6-1.

Fosta lideră mondială a prestat un joc agresiv, cu lovituri lungi şi foarte puternice, fiind permanent concentrată şi deosebit de autocritcă la unele erori, ca de exemplu la singura dublă greşeală făcută la serviciu, când a strigat nemuţumită „Serviciul ăsta e praf”.

Singurul moment de slăbiciune l-a arătat în primul set, la 2-1, imediat după ce realizase primul break. Ea şi-a cedat imediat apoi serviciul cu destulă uşurinţă, însă a replicat instant cu 10 game-uri consecutive câştigate, întrerupte după primele 6, de singurul joc câştigat de Kovinic în setul 2.

Muntenegreana nu a reuşit să găsească nici o soluţie de contracarare a presiunii permanente puse de Halep, atât la serviciu, unde a avut 3 aşi şi un procentaj de peste 70% la primul, cât şi la retur, unde a câştigat mai mult de jumătate din punctele jucate.

În 3 dintre cele 12 game-uri câştigate, Simona Halep s-a impus la zero, două din acestea fiind break-uri.

Cu victoria de sâmbătă, 6-2, 6-1 în faţa muntenegrencei Danka Kovinic, Halep şi-a îmbunătăţit recordul sezonului la 8-0 şi a dus recordul personal în meciurile jucate în turul al treilea la turneele de Grand Slam la 21-3. Ea a câştigat toate cele şase seturi pe care le-a jucat la Melbourne şi a pierdut doar 12 game-uri.

Kovinic, învingătoare în trei seturi în faţa jucătoarei venite din calificări, Jang Su-Jeong şi a campioanei de la US Open, Emma Răducanu, a devenit prima jucătoare din ţara sa care ajunge în turul al treilea la un Grand Slam. Ea avut puţine momente în care a putut să-şi arate calităţile, încercând să contracareze cu ruperi de ritm şi urcări la fileu.

Pentru accederea în cea de a doua săptămână la Australian Open, Simona Halep va fi recompensată cu 219.000 dolari şi 240 de puncte WTA.

În optimile de finală, Simona Halep o va întâlni pe franceza Alise Cornet (69 WTA), care, după ce a eliminat-o pe favorita numărul 3, Garbine Muguruza, a furnizat o nouă surpriză învingând-o în turul 3 pe slovena Tamara Zidansek (29 WTA).

Halep şi Cornet s-au întâlnit ultima dată în 2015 la Madrid, când s-a impus franceza, care conduce cu 3-1 scorul întâlnirilor directe, singura victorie a româncei fiind înregistrată în 2013, la Sofia.

Dacă va trece de Cornet, Halep ar putea să întâlnească în sferturi pe americana Danielle Rose Collins (30 WTA) sau pe belgiana Elise Mertens, urmând ca în semifinală, posibilele adversare să fie poloneza Iga Swiatec (9 WTA) sau belorusa Aryna Sabalenka, favorita numărul doi a turneului.

În turul 3 la Australian Opena ajuns şi Sorana Cîrstea, care o va întâlni sâmbătă la amiază pe favorita numărul 10, rusoiaca Anastasia Pavlyuchenkova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici