Simona Halep vrea premii egale cu ale băieţilor. Fostul lider mondial insistă pentru unificarea sportului: "Viitorul tenisului ar fi strălucitor"

  • Simona Halep (28 de ani, nr. 2 WTA) susţine ideea lui Roger Federer pentru fuziunea organizaţiilor ATP şi WTA
  • Fostul lider mondial a declarat că ar vrea ca premiile fetelor să fie egale cu ale băieţilor
  • Turneele de tenis au fost suspendate la începutul lunii martie, din cauza pandemiei
238 afișări
Imaginea articolului Simona Halep vrea premii egale cu ale băieţilor. Fostul lider mondial insistă pentru unificarea sportului: "Viitorul tenisului ar fi strălucitor"

Simona Halep vrea premii egale cu ale băieţilor. Fostul lider mondial insistă pentru unificarea sportului: "Viitorul tenisului ar fi strălucitor"

Simona Halep a fost printre primele jucătoare care au susţinut ideea lansată de Roger Federer pe site-urile de socializare. "Sunt singurul care se gândeşte că acum este momentul ca tenisul masculin şi feminin să se unească şi să devină un tot?", a scris elveţianul pe pagina lui de Twitter, după care a mai adăugat: "Îmi imaginez o fuziune între WTA şi ATP". 

Fostul lider mondial s-a alăturat ideei lui Federer. Întâi pe Twitter, apoi a oferit o declaraţie şi jurnaliştilor de la Reuters.

"Avantajul fuziunii celor două organizaţii (n.red. - WTA şi ATP) ar fi unificarea sportului şi să fim mai puternici împreună. Dacă vom avea un singur produs, un singur brand şi toţi am lucra împreună pentru a îndeplini aceleaşi obiective, viitorul tenisului ar putea fi unul strălucitor, după ce vom ieşi din criză", a declarat Simona Halep pentru Reuters.

În plus, Simona Halep vrea şi egalitate între fete şi băieţi pe tablourile de tenis. Aceleaşi promovări şi aceleaşi premii.

"Bărbaţii şi femeile ar trebui să fie la acelaşi nivel, să fie promovaţi la fel, cu oportunităţi egale şi, desigur, cu premii egale pe tablouri. De asemenea ar fi minunat să avem şansa să lucrăm lângă jucătorii de top", a mai precizat Simona Halep.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici