Simona Pop, campioană olimpică la spadă, despre starea echipamentelor: Când am urcat pe podium, pantalonii mi s-au rupt pe pulpă

Scrimera Simona Pop, campioană olimpică la Rio 2016 cu echipa de spadă a României, a vorbit, marţi, la ProSport LIVE, despre starea echipamentelor puse la dispoziţie de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, spunând că pantalonii i-au plesnit chiar în momentul în care s-a urcat pe podiumul de premiere.

2141 afișări
Imaginea articolului Simona Pop, campioană olimpică la spadă, despre starea echipamentelor: Când am urcat pe podium, pantalonii mi s-au rupt pe pulpă

Simona Pop, campioană olimpică la spadă, despre starea echipamentelor: Când am urcat pe podium, pantalonii mi s-au rupt pe pulpă (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

”Când echipamentele erau ambalate, păreau OK. Când am început să le purtăm şi să le spălăm, au apărut problemele. Eu, de exemplu, când am urcat pe podium, pantalonii mi s-au rupt pe pulpă, pentru că erau strâmţi. Nu este adevărat că am luat măsuri prea mici, pentru că nu este aşa. Dar nu mai contează, am urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului chiar şi cu acest echipament. Eu am cerut măsura L, deşi nu sunt o persoană corpolentă. N-am făcut schimburi de echipamente cu sportivii din alte ţări, deoarece nu mi-a mai rămas nimic. Chiar mă uitam, mi-au mai rămas trei tricouri şi un hanorac”, a declarat Simona Pop la ProSport LIVE.

Sportivii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro s-au plâns de calitatea proastă a echipamentelor. Ulterior, s-a descoperit că acestea erau contrafăcute. Poliţiştii au deschis chiar şi o anchetă şi au ridicat mai multe documente de la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Simona Pop a mai spus că perioada de la Rio a fost lungă şi obositoare. "Nu a fost o decizie OK de a menţine atât de mult timp delegaţia României la Rio. A fost mult, o lună şi două zile. În primele zile, a fost bine, am vizitat locuri, am văzut monumente, trecea timpul. Apoi au urmat câteva zile cu ploaie, am stat înăuntru, a intervenit monotonia, dorul de casă. Acum simt nevoia unei pauze prelungite. Antrenamentele multe, stresul intens, mai ales în calificări, cer acest lucru", a precizat Simona la ProSport LIVE.

Scrimera a povestit şi cum a ajuns să practice acest sport: "În Satu Mare, la un moment dat, nu exista un om care să nu fi făcut măcar o zi scrimă. Nu aveai alte opţiuni de sport. Fraţii mei au făcut scrimă. În 1997, la 9 ani, mama m-a trimis la scrimă. Şi în ziua de astăzi ţin minte şedinţa de familie, aşa se obişnuia. Am avut de ales între baschet şi scrimă".

Simona Pop este de părere că poţi trăi din sport în România doar dacă devii campion european sau mondial. "Primii bani pe care i-am câştigat din scrimă au venit în 2008, după argintul la Campionatul Mondial pentru juniori. Am reuşit să-mi iau o maşină, o Dacia Sandero. În România, doar dacă ajungi la nivel înalt, să devii campion european sau mondial, poţi să trăieşti din sport", a conchis Simona.

Simona Pop (27 de ani) a fost laureată cu bronz la Campionatul European din 2015, fiind şi dublă campioană europeană în 2014 şi în 2015. Cu echipa României, a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară din 2016 şi medalia de argint la Campionatul Mondial din 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici